Logo kliknieuws.nl/oss
Museum Jan Cunen reikt Gouden Tickets uit
Museum Jan Cunen reikt Gouden Tickets uit

Museum Jan Cunen reikt Gouden Tickets uit

  •   keer gelezen

OSS | Museum Jan Cunen in Oss verdeelt op vrijdag 16 oktober tussen 12.00 en 13.00 uur acht Gouden Tickets onder nietsvermoedende Ossenaren. Het idee is geïnspireerd door Roald Dahls Sjakie en de Chocoladefabriek. 

Juist in deze tijd wil het museum de inwoners van Oss op een positieve manier verrassen en elkaar –op veilige afstand– beter leren kennen, met een op maat gemaakte VIP-tour door het museum. De tickets zijn een persoonlijke uitnodiging voor een tour met directeur Herman Tibosch, conservator Merel van den Nieuwenhof of de rondleiders Marie-Louise, Roos en Truc. Hoe de tour eruitziet is elke keer weer anders. De gasten bepalen én zijn leidend in interesse en voorkeuren. Daarmee wordt de tour volledig persoonlijk, en staat de gids geheel in dienst van de bezitters van de kaart. De bezitter mag na de tour het ticket zelf doorgeven aan een andere gelukkige.

Hernieuwde kennismaking
Het Gouden Ticket is bedacht door Herman Tibosch: hij hecht veel waarde aan Oss en haar inwoners. “We willen de Ossenaren laten genieten van een hernieuwde kennismaking met het museum, op een manier die ze niet snel vergeten en het museum hoort hún verhaal, hun ideeën en ervaringen. We kiezen bewust hele kleine groepjes. Veel persoonlijke uitwisseling is hiervoor (uiteraard) cruciaal.”
Dit initiatief wordt gesteund door het Kickstart Cultuurfonds. Het fonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.

Meer berichten