Logo kliknieuws.nl/oss

Wintertijd = inbraaktijd, maak het inbrekers niet te makkelijk

  •   keer gelezen

De wintertijd gaat binnenkort weer in. Voor veel Nederlanders staat de ingang van de wintertijd voor een uur extra slapen. Maar waar veel huiseigenaren geen rekening mee houden, is dat wintertijd gelijkstaat aan inbraaktijd. De donkere dagen geven inbrekers meer tijd om ongezien hun slag te kunnen slaan. De hoogste tijd om de juiste preventiemaatregelen te nemen om het inbrekers niet te makkelijk te maken.

Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Met het Donkere Dagen Offensief zet het ministerie van Justitie en Veiligheid, samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Politiekeurmerk, gemeenten en politiekorpsen, extra in op woninginbraakpreventie. Elke inbraak is er namelijk één teveel. De campagne maakt woningeigenaren alert op het verhoogde inbraakrisico in de wintermaanden en het belang van goede beveiliging van de woning. De campagne start op European Focus Day, de dag tegen woninginbraken op 21 oktober, met onder meer het gratis webinar ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. Deelname is gratis. Bovendien maak je met je deelname kans op een digitale deurbel. Meer info en aanmelden op de website www.hetccv.nl/webinarinbraakpreventie

Preventieve maatregelen
Kun je zelf als bewoner iets doen om de inbraakkans te verkleinen? “Zeker. Met een paar simpele maatregelen maak je het voor inbrekers al een stuk moeilijker om binnen te komen”, stelt Susanne Schat, adviseur woninginbraken bij het CCV. “Het begint bij je eigen gedrag, zoals alle ramen en deuren op slot doen en een lichtje aanlaten als je weg bent.” Ze wijst daarbij op het belang van kwalitatief goed hang- en sluitwerk. “Wanneer de sloten, grendels en scharnieren in een woning aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoen, neemt de kans op inbraak al aanzienlijk af.”

Meer berichten