Logo kliknieuws.nl/oss
Candy Dulfer. (Foto: Carin Verbruggen)
Candy Dulfer. (Foto: Carin Verbruggen)

Concerten Candy Dulfer in Oss, deel opbrengst naar zieke Hanneke de Marco

  •   keer gelezen

OSS | Theater De Lievekamp en cultuurpodium Groene Engel presenteren op vrijdag 11 december een speciaal theaterconcert van de wereldberoemde saxofoniste Candy Dulfer. In de Grote Zaal van De Lievekamp geeft ze concerten om 19.15 en 21.30 uur. 

De organisatie van deze gezamenlijke avond komt voort uit de gesprekken die De Lievekamp en Groene Engel voeren over nieuwe vormen van samenwerking tussen beide podia. Door bij deze gezamenlijke programmering de netwerken en contacten van beide organisaties in te zetten, wordt het publiek van de beide podia én daarbuiten op uniek aanbod getrakteerd.

Hanneke de Marco
Wat het concert extra bijzonder maakt, is dat Candy de avond opdraagt aan de Osse restauranthoudster Hanneke de Marco, die al bijna zeven maanden op de IC ligt vanwege het coronavirus. Een deel van de opbrengst van de avond zal dan ook worden gedoneerd aan het Whydonate account dat speciaal voor Hanneke is opgezet. Candy: “Toen ik hoorde dat Hanneke door corona op de IC verbleef, was ik diep geraakt. Ik ben met de band een keer in haar restaurant te gast geweest en heb ontzettend mooie herinneringen aan die avond. Ik wilde graag iets voor haar doen. In december gaan we richting de kerst en we moeten elkaar in donkere dagen steunen en helpen.”

Theatershow
Voor ‘s werelds bekendste saxofoniste was de aanleiding voor het maken van deze voorstelling de coronapandemie. Voor het eerst in dertig jaar kon ze niet met haar band op tournee aan de andere kant van de wereld. Dat bracht haar op het idee voor een theatershow waarbij ze niet alleen sax speelt, maar ook met humor en passie vertelt over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Blondie, haar prille begin bij fanfare Jeugd Doet Leven en haar liefde voor natte doekjes en patat met mayonaise. Candy wordt begeleid door Roger Happel (toetsen, zang), Xander Buvelot (bas) en Cyril Directie (drums).

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de twee concerten is inmiddels begonnen. Tickets à € 27,50 (excl. € 1,50 ticketfee) zijn te reserveren via www.lievekamp.nl. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.

Maatregelen coronavirus
Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus worden er per voorstelling een maximum aantal bezoekers toegelaten. Bezoekers dienen op anderhalve meter afstand van elkaar plaats te nemen in de zaal. Alleen bezoekers die uit een gezamenlijk huishouden afkomstig zijn, mogen met zijn tweeën naast elkaar zitten. Verder heeft De Lievekamp een groot aantal maatregelen getroffen in lijn met het landelijke brancheprotocol van de VSCD. Eén van deze maatregelen is het dringende advies een mondkapje te dragen bij binnenkomst in het theater. Zittend op de stoel mag het mondkapje worden afgezet. Alle overige praktische maatregelen zijn te vinden op de website.


Meer berichten