Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Zonnepark de Mun.</p>

Zonnepark de Mun.

Gemeenteraad beslist over zonnepark van 6,5 hectare in Oss

  •   keer gelezen

OSS | Een nieuwe stap in de komst van zonnepark De Mun. Het ontwerp omgevingsvergunning wordt in december voorgelegd aan de Osse gemeenteraad.

Het project Zonnepark De Mun -tussen de Munlaan en bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss- is getoetst aan de kaders van de Nota grootschalige opwekking van zonne-energie in Oss en op basis hiervan verder uitgewerkt in een aanvraag omgevingsvergunning. De ontwerpomgevingsvergunning heeft ter inzage gelegen en er zijn vier zienswijzen binnen gekomen. Nu is de gemeenteraad -die eerder al instemde om de vergunningverlening voor dit plan nader uit te werken- aan zet.
Het zonneveld heeft een oppervlakte van 6,5 hectare (circa 13 voetbalvelden) op een terrein van 10,8 hectare en levert groene stroom voor ongeveer 2000 huizen. De zonnepanelen worden aangebracht inrijen op zuid-gerichte stellages. Voor de bereikbaarheid wordt het bestaande pad aan de Munlaan 15 in Oss gebruikt. Wethouder Johan van der Schoot: “Hiermee zetten we de volgende stap voor de invulling van onze ambitie om in 2050 energieneutraal te worden zoals het Rijk van ons verlangt.”

Meer berichten