Logo kliknieuws.nl/oss
De slak. (Foto: Peter Ruijs)
De slak. (Foto: Peter Ruijs)

Slakkenfoto Ruijs genomineerd: 'Natuurlijk wil ik winnen'

  •   keer gelezen

OSS | Niet alleen Alex Pansier uit Oss is genomineerd voor de titel in de categorie ‘Dier’ van de National Geographic Fotowedstrijd. Ook zijn plaatsgenoot Peter Ruijs is met zijn slakkenfoto een kandidaat.

Ruijs -die Pansier kent van de IVN Fotowerkgroep- maakte de foto in een veld in het Gelderse Buren. “Ik was voor een workshop op bezoek bij een heel goede fotograaf. Na diverse tips en trucs gingen we een veld in. Ik zag een aantal slakken zitten en heb mijn apparatuur zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Deze foto heb ik gemaakt met twee losse flitsers. Eén flitser zorgt voor de doorzichtigheid van de slak, de andere is op de achtergrond gericht en voorzien van een blauwe gel. Na de juiste afstemming ben ik plat op mijn buik gaan liggen en als fotograaf moet je heel veel geduld hebben. En gelukkig werkte de slak ook mee. De foto is enkel bewerkt met de standaard bewerking.”

Techniek
Ruijs is gespecialiseerd in macrofotografie. “Ik maak ook foto’s van bijvoorbeeld landschappen of wildlife, maar macro is mijn passie. Niet zomaar even naar een weiland om een koe te fotograferen, maar er komt veel meer bij kijken.” In 2017 zat Ruijs bij de laatste tien voor de WNF-Frans Lanting Photo Award. Hij fotografeerde toen een tijgerspin op de hei. In de daaropvolgende jaren perfectioneerde hij de techniek. “Ik ben supertrots dat mijn foto is genomineerd voor de National Geographic Fotowedstrijd. Natuurlijk wil ik ook winnen. Het niveau is erg hoog, alle foto’s hebben een bepaald niveau. Maar als ik kijk naar de techniek, dan is mijn foto het meest technisch.”
Stemmen op de foto kan tot en met donderdag 29 oktober via deze link.

Meer berichten