Scharrelkip TokTok van De Scharrelboerderij.
Scharrelkip TokTok van De Scharrelboerderij.

Kinderdagverblijf en dagbesteding op één erf

Algemeen 2.011 keer gelezen

OSS | Op het erf van De Scharrelboerderij aan de Huizenbeemdweg 53 in Oss vind je een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Kinderen genieten van de vrijheid en ruimte en leren hoe ze met dieren moeten omgaan en waar ons voedsel vandaan komt. Ook vind je er dagbesteding, aangeboden door Interzorg. Voor ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten, een daginvulling en/of ter ontlasting van de partner of mantelzorger.

De omgeving van De Scharrelboerderij is heel natuurlijk en groen ingericht. Denk aan bijvoorbeeld een moestuin, een weide met vee, een dierenweide met knuffeldieren, (fruit)bomen en een natuurspeeltuin. Op deze manier zijn natuurgerichte activiteiten mogelijk met de kinderen en ouderen.

Activiteiten
Ook zijn er activiteiten voor jong en oud samen. Met name muziek, beweging en creativiteit zijn raakvlakken die bij zowel kinderen als ouderen bijdragen aan ontwikkeling en geluk.

Kinderopvang
Het kinderdagverblijf op De Scharrelboerderij heeft prachtig uitzicht op de omliggende weides en het erf. Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van spelen en leren én er is een zichtraam naar de koeien- en schapenstal. Maar als het even kan, dan wordt er fijn buiten gespeeld. De kinderen op de buitenschoolse opvang hebben een stoere eigen binnenruimte en mogen lekker ravotten op het erf tussen de dieren en de natuur. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. De Scharrelboerderij biedt een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving, zo komen kinderen tot ontwikkeling. De gezamenlijke activiteiten met de dagbesteding voor ouderen zorgt ook voor leermomenten op sociaal emotioneel gebied.

Dagbesteding ouderen
Op De Scharrelboerderij biedt Interzorg dagbesteding aan ouderen, mét of zónder indicatie. De boerderij is knus ingericht en bij mooi weer zijn er meerdere mogelijkheden om buiten te zitten. De ouderen kunnen naast de werkzaamheden op de boerderij ook meedoen aan activiteiten zoals biljarten, koken, kaarten, tuinieren of jeu de boules. Of gewoon lekker zitten en genieten van de omgeving, de bedrijvigheid, de dieren en de mensen. Alles mag, niets hoeft.

Boerenleven
Het boerenleven staat centraal op De Scharrelboerderij. Het erf, De Moestuin en de verschillende dieren moedigen het werken met de handen en het bewegen in de buitenlucht aan. Heeft u interesse in dagbesteding op De Scharrelboerderij? Interzorg is bereikbaar via (0412) 65 14 28 of info@interzorgthuiszorg.nl.

Informatie of aanmelden?
Meer informatie of aanmelden voor het kinderdagverblijf aan de Huizenbeemdweg 53 in Oss? De Scharrelboerderij is telefonisch bereikbaar via (06) 10 56 38 90 of stuur een e-mail naar info@descharrelboerderij.nl. Kom gerust vrijblijvend langs voor een rondleiding en plan een afspraak! Uitgebreide informatie en foto’s van De Scharrelboerderij vind je op de website www.descharrelboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant