De AED in 't Woud.
De AED in 't Woud.

Diverse acties in de Ruwaard voor komst AED

Algemeen 662 keer gelezen

OSS | Stichting Hart voor Oss heeft als doel om de gemeente Oss ‘hartveilig' te maken. Dat betekent dat er voldoende AED's zijn zodat er in geval van een reanimatie overal in Oss binnen 6 minuten een AED aanwezig is. Deze worden bediend door burgerhulpverleners die opgeroepen worden via HartslagNu.

De AED's worden altijd buiten geplaatst zodat deze dag en nacht bereikbaar zijn. De bewoners van de wijken Loovelt en Hazenkamp hebben voldoende ingezameld en binnenkort wordt er een AED geplaatst aan het pand van het Mondmedicentrum aan de Hazenkamplaan 1.

Ruwaard
In de Ruwaard lopen acties in de Wagenaarstraat, Staringstraat 408 en voor een AED aan het Herinneringshuis Van Lith aan de Constantijn Huygensstraat 38 in Oss. Een donatie voor één van de acties kan op NL 54 RABO 01841699 76. Vermeld daarbij ‘Wagenaarstraat', 'Staringstraat 408' of ‘Herinneringshuis'. Bewoners van de wijken waar acties gestart zijn, zijn gevraagd een bijdrage te geven om de AED en buitenkast samen met de hele wijk aan te kunnen schaffen. Hiervoor is in totaal 2.000 euro nodig. De gemeente subsidieert het onderhoud voor de komende jaren.

Ook in uw wijk?
Er zijn op veel locaties in Oss nog AED's nodig. Heeft u in uw wijk geen AED en zou u een actie op willen starten of denkt u op een goede locatie te wonen en zou u een AED aan uw pand of woning willen plaatsen? Neem dan contact op met info@hartvooross.com. In het bezit van een geldig reanimatie- en AED-certificaat? Meld u dan aan als burgerhulpverlener op Hartslagnu.nl. Kijk ook eens op de website
www.hartvooross.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant