De foto van Alex Pansier.
De foto van Alex Pansier.

Ossenaar Alex Pansier wint publieksprijs National Geographic Fotowedstrijd

Algemeen 1.524 keer gelezen

OSS | Alex Pansier heeft in de National Geographic Fotowedstrijd de publieksprijs in de categorie ‘Dier’ gewonnen. “Ik ben megatrots”, aldus de Osse fotograaf.

Pansier heeft een goedlopend internetbedrijf, maar daarnaast steekt hij veel tijd in fotograferen. “Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in video en beeld. Een paar jaar geleden ben ik me meer gaan richten op mijn passie. Dat begon met het fotograferen van oude gebouwen, zoals het verlaten stadje Doel in België. Daarna koos ik voor dieren.”

Geduld
Op internet las hij zich in over de Siberische grondeekhoorn in het Tilburgse park Oude Warande. Deze dieren zaten vroeger in een dierenpark, maar toen die de deuren sloot, ontsnapten een aantal grondeekhoorns. Ze zijn nooit meer vertrokken. In maart probeerde hij het dier te fotograferen, maar trof ze toen niet aan. In april/mei wel en was hij er tien ochtenden. “Het is een kwestie van goed voorbereiden en veel geduld hebben. De weersomstandigheden en het licht moeten goed zijn en je moet geluk hebben dat het dier ook nog eens op de juiste plek zit.” Tijdens één van de ochtenden kwam alles samen. De grondeekhoorn liet zich zien en deed waar Pansier op hoopte. “Ik had direct het gevoel van: wow, dit kan de perfecte foto zijn. Het is spannend als je het thuis nakijkt en ziet dat ie scherp is. Ik heb de foto maar een klein beetje hoeven na te bewerken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant