Vanuit virtuele woonkamer je energierekening verlagen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

Vanuit virtuele woonkamer je energierekening verlagen

  •   keer gelezen

Naast de online borrel, de virtuele pubquiz en de digitale escape room kun je nu ook een online EnergyParty bijwonen. Een initiatief van Buurkracht is een beproefd concept om gezellig met anderen je energierekening te verlagen. Ook in de gemeente Oss zijn de EnergyParties inmiddels gestart. 

“Als je woonkamer niet groot genoeg is om met een paar buren 1,5 meter afstand te houden of je vindt het überhaupt prettiger om elkaar digitaal te ontmoeten, dan is deze online variant een uitkomst”, zegt Koen Bussink van Buurkracht. “Daarnaast kan het voor mensen die ‘s avonds minder makkelijk van huis kunnen ook een uitkomst zijn om je in te schrijven voor de online variant.”

Online aan tafel
De opzet van de online EnergyParty komt grotendeels overeen met die van de live-variant: je schrijft je in voor een (online) avond over energie besparen. Bij de party sluit een gespreksleider aan, die getraind is om het gesprek te begeleiden én om samen met de deelnemers van ontdekken en besparen een feestje te maken. Zo haalt iedereen het beste uit de avond. “Net als met online borrels is het even wennen. Maar na een minuut of vijf voelt het echt alsof je bij elkaar aan tafel zit. De gespreksleider start om 20.00 uur met de energierekeningen van alle deelnemers op de virtuele tafel leggen. Het energieverbruik van alle deelnemers - ten opzichte van elkaar - is dan goed te zien. Dan komt het gesprek al snel op gang.” Na ongeveer anderhalf uur wordt de EnergyParty afgesloten met een challenge; een afspraak die de deelnemers met zichzelf en de groep maakt. Dat kan van alles zijn.

Voorinschrijving
In 2020 heeft Buurkracht in samenwerking met platform Oss Schakelt Door vijf data ingepland: dinsdag 24 november, woensdag 25 november, maandag 30 november, woensdag 2 december en donderdag 10 december. Alle avonden van 20.00 tot 22.00 uur. Bewoners uit de gemeente Oss kunnen zich per direct inschrijven via www.buurkracht.nl/volg-een-energyparty-met-je-buren-in-oss/. Per datum is een maximumaantal deelnemers vastgesteld, dus schrijf je snel in, want vol is vol.

Meer berichten