Logo kliknieuws.nl/oss
Letizia Rompelberg (rechts) interviewde ruim 60 Ossenaren.
Letizia Rompelberg (rechts) interviewde ruim 60 Ossenaren.

Belangrijk stuk geschiedenis op kunstzinnige wijze vereeuwigd

  •   keer gelezen

OSS | De podcast ‘En toen begon de lente….’ is vanaf maandag 23 november te beluisteren. Een podcast met bijzondere verhalen uit de heftigste periode van de coronatijd. Het is een project geïnitieerd door Muzelinck, mede mogelijk gemaakt door BrabantWonen en uitgevoerd door Hertog Zout.

Er zijn drie afleveringen die te beluisteren zijn via de website van Muzelinck en allerhande podcast-apps. Daarnaast heeft Hertog Zout (Letizia Rompelberg) drie columns geschreven die vanaf 25 november geplaatst worden in Weekblad Regio Oss. Een belangrijk stukje geschiedenis dat op kunstzinnige wijze wordt terug gegeven aan de Osse bevolking.

Totstandkoming
Letizia heeft ruim 60 Ossenaren geïnterviewd, veelal bewoners van BrabantWonen, en heeft de meest bijzondere fragmenten in de podcast laten terugkomen. Geluidsexpert Bram Schouw heeft de podcast gemonteerd en heeft speciaal hiervoor muziek gecomponeerd, geïnspireerd door de verhalen van de geïnterviewden. Zo sprak Letizia ouders die door de lockdown hun kind met een beperking acht weken niet kon zien. Maar ook een vrouw met een spierziekte die het eigenlijk wel goed vond dat iedereen nu eens merkte hoe het is om aan huis gekluisterd te zijn. "De emoties kwamen vanzelf", vertelt de theatermaker. "Iedereen is geraakt door dit virus, maar op compleet verschillende manieren." De afleveringen van ‘En toen begon de lente...', zoals het project is genoemd, hebben elk een eigen thema. Ze gaan over zorgen voor elkaar, de coronamaatregelen en over het contrast tussen alleen en samen.

Meer berichten