Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Julie Goosen en Maxime Laarmans.</p>

Julie Goosen en Maxime Laarmans.

'Deze cd is goed voor taalontwikkeling van kinderen'

  •   keer gelezen

OSS | Een cd met vier kinderliedjes, een aantal gedichten/versjes en meerdere luisterverhalen. Dit is een initiatief van Maxime Laarmans uit Oss en Julie Goosen. In eerste instantie met het idee om als nieuwjaarsgeschenk aan kinderen en vrijwilligers van het project LeesExpeditie te geven. "Maar omdat vanwege de coronacrisis veel ouderen eenzaam zijn, gaan we de cd ook aan eenzame ouderen in de Osse wijk Ruwaard geven", aldus Maxime.

Maxime Laarmans is een aantal jaar vrijwilliger bij LeesExpeditie. Dit is een project voor kinderen met een taalachterstand in Oss en omgeving. Eén keer per week komt er bij deze kinderen een vrijwilliger over de vloer om met ze te lezen en/ of een spelletje te doen. Op deze manier wordt hun taalontwikkeling gestimuleerd. Vanwege het coronavirus is het contact echter veel minder dan voorgaande jaren. "Omdat ons jaarlijkse uitje en ook de vrijwilligersavond niet door konden gaan, zijn Julie en ik gaan brainstormen. Om zowel kinderen als vrijwilligers in het zonnetje te zetten, kregen we het plan om een cd op te nemen en als nieuwjaarsgeschenk digitaal te verspreiden. Na wat rondgevraagd te hebben in ons netwerk hadden we al snel een concreet plan. Omdat Julie namens ONS welzijn coördinator van de wijk Ruwaard is, besloten we onze doelgroep uit te breiden met eenzame ouderen. Als er uit andere hoeken interesse is, dan horen we dat graag."

Muzikale Ossenaren
ONS welzijn doneerde 250 euro en manuren, Bob Laarmans en Danny Gras zetten zich belangeloos in voor de technische kant van de cd en factureren alleen gemaakte kosten met betrekking tot materiaal. Vervolgens volgde een grote financiële bijdrage van de Haëlla Stichting onder de noemer 'kleinecoronahulp'. De aanvraag valt perfect onder één van de belangrijkste taken van de stichting, namelijk het bestrijden van eenzaamheid. "We zijn in ons netwerk muzikale Ossenaren gaan zoeken voor het creatieve deel. De reacties waren erg enthousiast. We hebben nu een leuke groep muzikanten die hun jawoord hebben gegeven, waaronder een gepensioneerde operazanger. Alle zangers, musici en op later tijdstip 'insprekers' van versjes/verhaaltjes zetten zich vrijwillig in."

Variatie
"Het repertoire varieert van moderne tot klassieke liedjes, maar ook versjes en een luisterverhaal over het geluk van sterfelijkheid. We hebben ook een musicalspel in een medley van 'Ik ga op vakantie en ik neem mee'. De combinatie is echt supergoed voor de taalontwikkeling van kinderen." Komende zaterdag 21 november wordt het eerste deel van de cd opgenomen, namelijk de liedjes. Dit wordt -coronaproof- gedaan onder technische begeleiding van Bob en Danny. Op 12 december volgt deel 2. "Het lukt niet meer om de cd dit jaar af te krijgen, maar halverwege januari streven we ernaar om alle cd's rond te brengen."

Oss' project
Het is een project voor en door Ossenaren. "Het is een mes dat aan meerdere kanten snijdt. Wij willen de mensen een leuk geschenk geven en aan de andere kant staan muzikanten te springen om in deze tijd iets te mogen doen. Hun handen jeuken om hier een succes van te maken."

Meer berichten