Logo kliknieuws.nl/oss
De SP Kinderlintjes werden uitgereikt aan vier kinderen. (Foto: Hans van der Poel)
De SP Kinderlintjes werden uitgereikt aan vier kinderen. (Foto: Hans van der Poel)

SP Kinderlintjes uitgereikt aan vier kinderen

  •   keer gelezen

OSS | Traditioneel werden op 20 november -de Dag van de Rechten van het Kind- de SP Kinderlintjes uitgereikt. Dit keer vanwege het coronavirus geen volle raadszaal met ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten en kinderen, muziek en lakeien. Wat wel doorging was een sobere ‘coronaproof’ uitreiking door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Vier kinderen kregen een Kinderlintje.

-Ceyda Aykoet (8) uit Oss: “Een fanatieke MikMakker. Door haar en andere MikMakkers wordt zwerfvuil opgeruimd. Zo ziet Oss er weer mooi uit. Heel knap is dat ze andere kinderen enthousiast maakt om mee te doen. Ceyda heeft een spreekbeurt gehouden over MikMak en daardoor gingen haar vriendinnen meehelpen. En meerijden op de vuilniswagen, wat door corona niet lukte, gaat vast nog gebeuren”, schrijft de jury.
-Minke Oor (11) uit Oss: “Minke hoorde dat haar opa ongeneeslijk ziek was. Daarom liet je je haar groeien voor Stichting Haarwensen. Enige tijd later is opa overleden. Gelukkig heeft hij het mooie afgeknipte haar van Minke nog kunnen zien. Na opa’s overlijden heeft Minke de hele zomer zijn groentetuin bijgehouden en maakte ze oma blij met komkommers, tomaten en aardappelen uit opa’s tuin.”
-Dylan den Brok (13) uit Berghem: “Dylan heeft het afgelopen jaar veel kinderen blij gemaakt. Door corona konden zij niet naar school. Dylan heeft speelgoed uitgezocht en aan andere kinderen gegeven. Vervolgens kwamen mensen bij hem speelgoed brengen. Hij controleerde of het compleet was, sorteerde het op leeftijd, pakte het in en ging het zelf op de fiets wegbrengen. Ook als het regende! Zo heeft Dylan veel kinderen in Oss en Berghem blij gemaakt.”
-Melle Strik (5) uit Ravenstein: “De ouders van Melle organiseerde een estafette om geld in te zamelen voor de Stichting Energie4all. Toen wilde Melle ook meedoen en startte een sponsoractie. Hij gaat fietsen van Ravenstein naar Batenburg en dan weer terug. En heeft al meer dan 3000 euro opgehaald. Met al dat geld kan men nieuwe medicijnen maken voor andere zieke kinderen. Mees, de broer van Melle, is helaas is overleden, maar wat zou die trots zijn!”

Meer berichten