Logo kliknieuws.nl/oss
Advertorial

De zorgpremies voor 2021 zijn bekend

  •   keer gelezen

Aan het einde van het jaar stellen zorgverzekeraars de zorgpremie voor het aankomende jaar vast. De meeste verzekeraars hebben inmiddels hun zorgpremies voor 2021 bekendgemaakt. Bij de meeste zorgverzekeraars stijgt de premie opnieuw. Dit betekent dat jij meer gaat betalen voor een zorgverzekering. Hier zit je vast en zeker niet op te wachten. Gelukkig kun je voor de jaarwisseling overstappen van zorgverzekeraar. Overweeg jij een overstap? Ga hierbij dan nooit over één nacht ijs. In deze tekst helpen wij jou om de juiste zorgverzekering voor 2021 te kiezen. 

Hoeveel ga jij precies betalen?
Sommige verzekeraars sturen hun klanten rond het einde van het jaar meerdere mails met betrekking tot de zorgpremie voor het aankomende jaar. Zo krijg je bijvoorbeeld een mailtje wanneer de premie voor de basisverzekering bekend is. Vaak volgt er later ook een mail met de tarieven voor de aanvullende verzekeringen. Daarnaast krijg je meestal ook nog een mail met de premie die jij aankomend jaar gaat betalen. De grote hoeveelheid mails kan verwarrend werken. Weet je niet precies hoe hoog jouw premie uitvalt? Kijk dan gewoon even in de online omgeving van jou zorgverzekeraar. Hier zie je direct wat de zorgpremie voor 2021 is.

Welke verzekering past bij jou?
Kies je zorgverzekering voor 2021 altijd zorgvuldig. Op deze manier voorkom je dat je later spijt krijgt van jouw keuze. Sluit jij altijd alleen een basisverzekering af? Dan denk je mogelijk dat deze overal hetzelfde is. In grote lijnen komen basisverzekeringen inderdaad overeen, maar er zijn vaak kleine verschillen. Bepaal daarom altijd eerst welke verzekering bij jou past. Dit geldt overigens ook voor aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen verschillen eveneens per verzekeraar.

Gebruik een vergelijkingssite
Vind je het lastig om te bepalen wat de beste zorgverzekering voor jou is? Dan raden wij je aan een vergelijkingssite te gebruiken, zoals goedkoopstezorgverzekeringen.nl. Via zo’n website kun jij makkelijk en snel zorgverzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Jij geeft simpelweg jouw voorkeuren aan en de site gaat voor je aan de slag. Binnen een paar tellen rolt er een overzicht uit. Jij ziet hierdoor direct wat in jouw geval de goedkoopste zorgverzekering voor 2021 is.

Meer berichten