Logo kliknieuws.nl/oss
Gemeentehuis van Oss.
Gemeentehuis van Oss.

Soroptimisten bieden burgemeester promotiepakket aan

  •   keer gelezen

OSS | Het is op 25 november de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Daarom ontvangt burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans die dag om 19.00 uur Monique Hendriks en Leonie van de Wetering van de Soroptimisten. Zij bieden haar een promotiepakket aan waarin de oranje vuist de hoofdrol speelt. De oranje vuist is het symbool om geweld tegen vrouwen af te wijzen. 

Het promotiepakket van de Soroptimisten bestaat uit een speld, een paraplu, flyers en kaartjes met het meldnummer in diverse talen. De flyers en kaarten liggen de komende tijd op diverse locaties in Oss.

Oranje
Ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voeren van 25 november tot 10 december 2020 wereldwijd acties. Ook kleurt het Osse gemeentehuis en de pillenstrip bij het NS station 16 dagen lang oranje. Buijs-Glaudemans: “Oss heeft met de uitvinding van de pil een grote bijdrage geleverd aan het recht op zelfbeschikking van de vrouw. De pillenstrip bij het station is daar een symbool van. Helaas komt fysiek en emotioneel geweld en intimidatie van vrouwen nog steeds voor. Ook in Oss. Het is van belang dat slachtoffers weten waar ze terecht kunnen. En dat het taboe om te melden doorbroken wordt. Dat is nu harder nodig dan ooit. Geweld tegen vrouwen en meisjes is in de afgelopen maanden met de maatregelen tegen het coronavirus enorm toegenomen. Kijk rond in je omgeving, maak het bespreekbaar en zet de eerste stap om het te stoppen.”

Soroptimisten wereldwijd
Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Het is één van de grootste internationale serviceorganisaties met vrouwelijke professionals. De Soroptimisten Oss en omgeving richten zich op het verbeteren van veiligheid voor de vrouw. De organisatie omarmt het project Orange the World om geweld tegen vrouwen te verminderen. Voor deze actie werken Soroptimisten samen met de UN Women organisatie.

Meer berichten