Werk van Alex van der Heijden
Werk van Alex van der Heijden

Expositie van kunstenaar Alex van der Heijden in bibliotheek

Algemeen 442 keer gelezen

OSS | Een expositie van kunstenaar Alex van der Heijden is tot en met zaterdag 2 januari te zien tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Oss.

Als basisschoolkind was Van der Heijden al volop bezig met tekenen. Hij heeft zich ontwikkeld tot een bekend kunstenaar in Oss en omgeving. Hij stond aan de wieg van de oprichting van K26 en heeft samen met Koningin Maxima het door hem begeleidde mozaïekbankje in het park naast de Groene Engel mogen onthullen. Ook de mozaïekwand in de Houtstraat en de glazen muurfoto’s in de Osse Dichtersbuurt zijn van Alex’ hand.

Werk
In zijn eigen tuinatelier heeft hij vele schilderijen, mozaïeken en objecten gemaakt. Daarnaast heeft hij voor bedrijven, families en vriendenclubs diverse workshops gegeven in datzelfde atelier. Tot de komst van het coronavirus. Daardoor zijn vele opdrachten en workshops komen te vervallen en ontstond er ruimte om creatief met kunst bezig te zijn. De kunstwerken die Alex het afgelopen jaar heeft gemaakt worden in de Bibliotheek tentoongesteld. Dat zijn vooral werkstukken gemaakt met een combinatie van acrylverf gieten, schilderen, tekenen met kit en afgewerkt met giethars en objecten. Daarnaast zal er ook wat minder recent werk te zien zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant