'We willen nog meer verdraagzaamheid in Oss' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
De uitreiking van de derde prijs aan Wereldvrouwen Oss.
De uitreiking van de derde prijs aan Wereldvrouwen Oss.

'We willen nog meer verdraagzaamheid in Oss'

  •   keer gelezen

OSS | WereldVrouwen Oss is in de verkiezing voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid derde van Nederland geworden. Het Osse koor kreeg 13,2 procent van de stemmen. "Het is voor ons een enorme eer dat we de derde prijs hebben gepakt", aldus voorzitter Nezahat Akbal.

Voor de negende keer werd de verkiezing georganiseerd. Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid en de Stichting Eén Land Eén Samenleving kwamen samen tot twaalf provinciewinnaars. WereldVrouwen Oss werd de vertegenwoordiger van Noord-Brabant. Volgens de beide partijen doet het koor er veel aan om vrouwen van allerlei achtergronden samen te laten komen door activiteiten te organiseren. Na het tellen van de stemmen werd WVO derde en kwam voorzitter Erik Bobeldijk zondag naar het Talentcentrum aan de Linkensweg in Oss om de prijs te overhandigen.

WereldVrouwen Oss
In totaal heeft WereldVrouwen Oss 35 leden, waarvan veel met een andere nationaliteit. Het koor zorgt ervoor dat de vrouwen door zang met elkaar in contact komen. Maar het gaat zeker niet alleen om zingen, want er zijn ook allerlei andere activiteiten. Van een verhalenlunch, een culturele activiteit tot samen koffie drinken of elkaar helpen met de Nederlandse taal. "In deze coronatijd zijn we op zoek gegaan naar hoe we toch veilig elkaar konden blijven ontmoeten. Tijdens de strenge lockdown kan dat niet, maar kunnen we elkaar wel bellen of beeldbellen. Of we gaan als individu bij iemand op bezoek. WVO is een hechte groep en we zijn er voor elkaar als het goed gaat, maar ook als het niet goed gaat. Toen het wel mocht, zijn we in groepen bij elkaar gekomen, uiteraard op 1,5 meter afstand. Normaal zingen we in D'n Iemhof, maar nu kozen we telkens een andere plek in de buitenlucht. Van het Elzeneindpark tot in de achtertuin van een lid, we hebben op mooie locaties gestaan." WVO heeft ruimte voor nieuwe leden. "In het koor is zangervaring of een goede stem helemaal niet nodig. Wel plezier, enthousiasme en respect voor elkaar en elkaars’ culturen", aldus het koor. Kijk voor meer informatie op de website www.wereldvrouwenoss.nl of stuur een mail naar wereldvrouwenoss@gmail.com.

Verdraagzaamheid
Als ambassadeur van verdraagzaamheid in deze provincie ziet WereldVrouwen Oss een belangrijke uitdaging. Akbal: "Als er iets negatiefs plaatsvindt waar dan ook ter wereld, dan komt het groot in het nieuws. Terwijl er ook zoveel positiefs gebeurt, ook in onze eigen omgeving. In Oss willen we op zoek gaan naar nog meer verdraagzaamheid. Of het nu gaat om jong tegen oud of vanwege een etnische achtergrond, we hopen dat mensen elkaar accepteren ondanks dat ze anders zijn. We kunnen in het Osse met bestaande organisaties veel verbindingen creëren en het zo actief over deze thema's hebben."

Meer berichten