Leerlingen Mondriaan College werken aan energiebesparing | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Het Hooghuis, locatie Mondriaan College.</p>

Het Hooghuis, locatie Mondriaan College.

Leerlingen Mondriaan College werken aan energiebesparing

  •   keer gelezen

OSS | Deze week staat in het Mondriaan College in het teken van energie besparen. Dat begon voor 110 leerlingen met een ‘energy challenge' en allerlei opdrachten. Ook maken ze een ‘Stoel van de Toekomst'. Wethouder Johan van der Schoot krijgt de stoel vrijdag van de leerlingen aangeboden.

De Stoel van de Toekomst is een initiatief van schrijver Jan Terlouw. Hij vindt dat deze stoel aan alle bestuurstafels in Nederland moet staan. Dat een bestuur bij het nemen van een besluit denkt aan de toekomstige generaties en wat de impact is voor onze (klein)kinderen.
In de week van 23 tot en met 27 november werken de leerlingen aan opdrachten met verschillende thema's zoals energielekken, isolatie, en warme-truien-dag. Ook onderzoeken ze welke bijdragen ze kunnen leveren aan het duurzamer maken van de school. Én hoe leerlingen door hun gedrag te veranderen energie kunnen besparen. Van belang hierbij is dat de leerlingen het energieverbruik en de -besparing meten. Daarvoor maken ze gebruik van warmtecamera's en energiemeters. Scholen die deelnemen aan Energy Challenges besparen gemiddeld meer dan 15 procent op hun energierekening.

Meer berichten