De overhandiging aan burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.
De overhandiging aan burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

'We herkennen de verhalen en dat gaat voor verbinding zorgen'

Algemeen 369 keer gelezen

OSS/UDEN | Tijdens de lockdown hebben er tien lege dagboeken rondgeslingerd in Uden en omgeving. Deze boeken zijn verspreid onder verschillende mensen. De dagboeken werden weer doorgegeven nadat de desbetreffende persoon een ervaring tijdens de coronacrisis opgeschreven had.

Dit ging zo tot eind juni door. Inmiddels zijn alle dagboeken met zeer indrukwekkende verhalen terug bij initiatiefnemers Simone Boogers en Marike Daverveld. Hiervan is een selectie gemaakt en gebundeld tot één exemplaar, genaamd 'Lief dagboek'. Het eerste boek is aangeboden aan koning Willem Alexander. Op 18 november hadden zij ook de eer om het dagboek uit te reiken aan de burgemeester van de gemeente Oss, Wobine Buijs-Glaudemans. "Dankzij het vertrouwen van Total Pack Oss kunnen wij 10.000 boeken drukken. Wij vinden dat we deze bizarre tijd nooit mogen vergeten. Door middel van dit dagboek herkennen we de verhalen van elkaar en dat gaat voor verbinding zorgen. Iets wat we heel hard nodig hebben in deze tijd. Laten we met zijn allen dit boek kopen met ruim 150 verhalen. We hebben immers geschiedenis geschreven."
De verkoop van de 'lieve dagboeken' is in volle gang. Alle opbrengsten gaan naar Het Rode Kruis.

Jumbo
Marco Van Bergen, de broer van Marike Daverveld, is ontzettend trots op zijn zus. Uiteraard steunt hij dit mooie initiatief en zijn de boeken verkrijgbaar bij de drie filialen van Jumbo Van Bergen Oss. Lief Dagboek is te bestellen via e-mailadres info@lief-dagboek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant