De sluizen. (Foto: Gerry Raaijmakers)
De sluizen. (Foto: Gerry Raaijmakers)

De Lithse Kwis: 'Zoals het er nu naar uitziet, kan het doorgaan'

Algemeen 436 keer gelezen

LITH | Op veel plekken gaat de ‘decemberkwis’ niet door, maar dat geldt niet voor Lith. Hoewel in aangepaste vorm, staat er van 14.00 tot 17.30 uur een leuke Lithse Kwis te wachten op 27 december, met de prijsuitreiking om 20.30 uur. “We horen van mensen dat ze heel blij zijn dat er eindelijk wel iets doorgaat”, zegt Carin van Bergeijk, voorzitter van de Lithse Kwis. 

De Lithse Kwis zal niet als een online pubquiz zijn. Carin: “Het lijkt nog redelijk op de normale Kwis, met dezelfde soort vragen. De geheime proef en de WhatsApp-vragen gaan niet door, maar we hebben 40 vragen met 5 verschillende thema’s. Er is ook een pagina voor kinderen en opdrachten voor buiten, waarbij we er rekening mee hebben gehouden dat niet iedereen tegelijkertijd op dezelfde plek zal zijn.” Ook het boekje is op drie punten op te halen: in Lith, in Lithoijen en in Oijen; of is digitaal te verkrijgen. De antwoorden worden digitaal weer ingeleverd.

Verrassing
De groepen zijn kleiner, met maximaal tien personen. Een groep kan zich ook opsplitsen en via een online verbinding contact hebben. “Ongeveer twee weken van tevoren hebben we een groepsopdracht. Wat dit is, is nog een verrassing, maar ik kan wel zeggen dat dit digitaal is en erg verslavend”, lacht Carin. “Wij hebben er heel veel zin in en zijn er klaar voor. Zoals het er nu naar uitziet, kan het gewoon doorgaan. Het is fijn dat we weer iets kunnen organiseren voor de mensen. Daar doen we het immers voor.”

Inschrijven via www.lithsekwis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant