Afbeelding
Foto ter illustratie

Tweede editie Esports Showcase in kerstvakantie

Algemeen 147 keer gelezen

OSS | De tweede editie van de Esports Showcase vindt dinsdag 22 december plaats. Sportcentrum De Rusheuvel wordt dan omgebouwd tot plek om te gamen en om te bewegen. Tijdens deze dag komen jeugd en jongeren in beweging door middel van esports en dat zal zowel digitaal als fysiek zijn. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met House of Esports, MHC Oss en O.S.S.’20.

Op deze dag kunnen kinderen vanaf 8 jaar klassieke games als MarioKart en FIFA spelen op de consoles PS4 en Nintendo Switch, Beat Saber spelen met echte VR brillen, zichzelf in het zweet werken met Fortnite, FIFA Skills en MarioKart ‘real life’ én kennismaken met de GameGymWall.

Populariteit
Beide werelden komen steeds dichter bij elkaar. Gamen wint wereldwijd aan populariteit onder jongeren. Dat bleek ook wel uit de eerste editie in de herfstvakantie. Toen namen ongeveer 90 jongeren deel aan de activiteit in Berghem. Het Sport Expertise Centrum organiseert dit jaar, in samenwerking met House of Esports uit Rotterdam en partners van het Osse Sportakkoord, meerdere showcases rondom Esports.

Maatschappelijke doeleinden
De showcases zijn er om jongeren uit te dagen met (virtueel) bewegen en om meer draagvlak te creëren in de gemeente Oss voor esports als sport en als onderdeel van de maatschappij. Het doel is om te laten zien hoe esports ingezet kan worden voor maatschappelijke doeleinden zoals sociale cohesie, educatie, cognitieve ontwikkeling, saamhorigheid en gezondheid. Daarnaast vinden ze het belangrijk om negatieve stigma’s van esports weg te nemen en esports bespreekbaar te maken.

Aanmelden
Inschrijven voor deze dag is verplicht en kan tot en met zondag 20 december. Gedurende het schooljaar zullen er nog twee van deze Esports showcases plaatsvinden. Voor meer informatie over de activiteit en om aan te melden kijk op de website www.sport-expertise-centrum.nl. Uiteraard worden de coronamaatregelen nageleefd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant