De R44 vintage audio winkel.
De R44 vintage audio winkel.

Unieke vintage audio winkel in Osse centrum

Algemeen 3.571 keer gelezen

OSS | Stichting R44 -waarbij mensen zonder werk worden begeleid naar een betaalde baan- opent eind deze week of begin volgende week een nieuwe winkel aan de Heuvelstraat 2 in Oss. Een unieke zaak in het centrum: een vintage audio winkel.

R44 is een stichting en krijgt voor uitgevoerde trajecten subsidie van de gemeente Oss. Ook dit jaar zijn er meerdere deelnemers doorgestroomd naar een betaalde baan en dat levert R44 een vergoeding op. De andere inkomstenbron is het onderdeel van de spullen die worden gemaakt in de Rossinistraat. Regelmatig worden die verkocht via een sale. Het geld dat wordt verdiend, gaat naar de stichting. Ook is er een afdeling hergebruik aan de Rossinistraat. R44 neemt actief deel aan ‘Deelgenoten Oss’.

Tegen leegstand
Zo’n drie jaar geleden werd een winkel geopend aan het Walplein waarin spullen werden verkocht die zelf zijn gemaakt. Toen de winkel in de stad de deuren weer sloot, bleef R44 ‘jagen’ op een nieuwe kans. “We kregen het idee voor een vintage audio winkel. Na contact met centrummanager Jack van Lieshout werden we doorgestuurd naar VOLOP Oss. Die partij wil leegstand tegengaan en zo de levendigheid van een stad vergroten. Na het contact is de bal gaan rollen. Projectleider Marscha van de Poppel belde me dat het pand aan de Heuvelstraat 2 geschikt was. Voor ons een mooie kans, want op deze plek bereik je een grote doelgroep”, aldus bedrijfsleider en talentencoach Theo Wentink. De werktitel is ‘Rpm 44 Draaigenoten’. Over de definitieve naam wordt nog nagedacht.

Audio
In de belevingswinkel gaat R44 hoofdzakelijk LP’s en singles verkopen. Er komt een aanbod van honderden geluidsdragers. Daarnaast is er ruimte voor platenspelers, versterkers en cassettedecks van voor het jaar 2000. Er is ook iemand die kan repareren en verbeteren. “Vinyl is mijn hobby. Als diehard fan ben ik blij dat het booming is. Oss heeft geen echte vintagewinkel op het gebied van audio en ik ben ervan overtuigd dat er veel vraag naar zal zijn.” Er komen meerdere deelnemers te staan met een leerwerkplek. Ze kunnen op deze manier werkervaring opdoen en mogelijk de nieuwe stap zetten richting betaald werk. Bij R44 bekijken ze hoe vitaal iemand is, waar de affiniteit ligt en wat de talenten zijn. Dat verhoogt de kans van slagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant