1.400 m2 aan horeca en 800 m2 kantoorruimte op terrein Geffense Barriere | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Brier59.
Brier59.

1.400 m2 aan horeca en 800 m2 kantoorruimte op terrein Geffense Barriere

  •   keer gelezen

GEFFEN | De Geffense Barriere brandde in 2009 af en daarna was het een puinhoop op dit stuk langs de A59. Maar daar gaat met Brier59 verandering in komen. Op het terrein aan de Rijksweg 38 komt één gebouw van 1.400 vierkante meter horeca en 800 vierkante meter aan kantoorruimte.

In het horecagebouw is ruimte voor zo’n zes horeca(snelweg)formules. Er komt een centrale zitplaats/ontmoetingsplaats. Ook wordt er een drive-trough gerealiseerd om horecaformules via de auto bereikbaar te maken. Het is nog niet bekend welke formules er interesse hebben getoond, maar volgens wethouder Joop van Orsouw is er veel interesse. Bij Brier59 komt een 40 meter hoge reclamezuil te staan. Een wens van ontwikkelaar STEIN zodat de horecazaken vanaf de snelweg op grote afstand te zien zijn. De foodcourt moet ook bereikbaar zijn vanuit het achterland, een eis van de ontwikkelaar. Er wordt onderzocht op welke manier de verkeersstromen gerealiseerd kunnen worden zonder dat er vermenging komt met het snelwegverkeer. Aan de westkant van het gebouw komt een parkeervoorziening.
Op de verdieping komt circa 800 m2 kantoorruimte. Deze ruimte wordt opgedeeld in onafhankelijke kantoren, flexplekken, spreekkamers en vergaderzalen.

Medewerking
Het college van B&W verleent -in principe- medewerking aan de ontwikkeling om op de locatie van de Geffense Barriere een horeca-en kantoorvoorziening mogelijk te maken. Er wordt een bestemmingsplanprocedure voor de realisatie van een horeca- en kantoorvoorziening opgestart. “Dit is heel mooi nieuws, ook voor de gemeente Oss. Het is sinds 2009 een grote ellende en nu kun je deze plek mooi opwaarderen”, aldus Van Orsouw.

Meer berichten