Kaarten uit 'de stok van Oss'.
Kaarten uit 'de stok van Oss'.

'De stok van Oss' nieuw initiatief Hart voor Oss

Algemeen 890 keer gelezen

OSS | Een stok kaarten met daarop bekende Osse plekken of personen. ‘De stok van Oss’ is een initiatief van Hart voor Oss.

Hart voor Oss is een stichting voor en door Oss. Roy Thijssen is Hart voor Oss gestart om vanuit de inwoners de stad te helpen op welke manier dan ook. “Met succes: sinds de oprichting in 2014 heb ik met andere vrijwilligers al verschillende dingen opgezet zoals de Osse tegeltjes, het kinderboekje Ossy de os en het Messentrekker bier.” ‘De stok van Oss’ is het nieuwste idee. De 2 tot en met 10 zijn normale kaarten, maar de boer, vrouw, heer en aas zijn Osse designs in vier lijnen. Van bijvoorbeeld de Hartenaas met daarop Museum Jan Cunen, Schoppenvrouw met Saal van Zwanenberg, Ruitenboer met het zwaard bij de rotonde in het Osse centrum tot de Klaverheer met het Messentrekker bier. Een Oss’ kaartspel waarmee je vrienden of familieleden kunt uitdagen voor een leuk spelletje.

Verkrijgbaar
De stok kaarten wordt in Oss geproduceerd en is later dit kwartaal te koop bij onder andere Boekhandel Derijks in het Osse centrum en de webshop van hartvooross.nl. Die webshop komt nog deze maand online.

Ook meedoen?
Zin om mee te helpen met Hart voor Oss? “Aanpakken is niet altijd makkelijk. Maar om er een klassieker bij te pakken: ‘Een beter begin begint bij jezelf.’ Je zal zien dat er veel gebeurt in Oss, je zal andere inzichten krijgen, je horizon verbreden en ook verder over die horizon kunnen én willen kijken. Is jouw motto ook ‘Niet klagen maar dragen?’ Welke diensten je ook kan aanbieden, bij Hart voor Oss is er een plekje.”
Meer informatie of vragen via hallo@hartvooross.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant