VluchtelingenWerk Oss is verhuisd.
VluchtelingenWerk Oss is verhuisd.

VluchtelingenWerk naar nieuw wijkcentrum

Algemeen 878 keer gelezen

OSS | VluchtelingenWerk Oss heeft als eerste organisatie haar intrek genomen in Wij(k)huis De Haard, het nieuw gebouwde wijkcentrum in de Ruwaard. Per 11 januari zijn zij verhuisd naar hun nieuwe onderkomen aan de Sterrebos 79.

Hiermee komt ook een einde aan een periode van ruim dertig jaar, waarin ze D’n Iemhof als thuishaven hebben gehad. Vanuit daar hebben zij vele vluchtelingen geholpen met de start van een nieuw en veilig leven in de gemeente Oss. Dat blijven ze uiteraard in De Haard ook doen. Ze kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen decennia, waarin ze zich thuis hebben gevoeld in D’n Iemhof en in de wijk de Ruwaard.
Het nieuwe wijkhuis heeft een open karakter en heeft ontmoeten als voornaamste doel. VluchtelingenWerk Oss is blij dat ze deel kunnen uitmaken van het ontmoetingscentrum. Hierdoor kunnen de huidige samenwerkingen in het kader van integratie van nieuwe (en oude) vluchtelingen nog verder uitgebouwd en versterkt worden. Het laagdrempelige karakter van het wijkhuis biedt veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen.

Begeleiding
VluchtelingenWerk Oss begeleidt vluchtelingen bij de huisvesting in de gemeente Oss. Met name de eerste maanden moet er veel geregeld worden, zoals bijvoorbeeld verzekeringen en gas/water/licht maar ook scholing. Na die eerste hectische periode komt er voor de vluchtelingen wat meer rust en kan de nadruk echt komen te liggen op integreren en participeren in de samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant