Quizzle-master Olga Megens.
Quizzle-master Olga Megens.

Quizzle van Over de Helft: quiz én escaperoom

Algemeen 703 keer gelezen

MEGEN | Olga Megens en Janneke van Druenen wonen beide in Megen. Daar organiseerden ze samen vele leuke activiteiten. Daarom startten ze de online spelletjeskast Over de Helft met originele en spraakmakende activiteiten en quizzen. “Wij zijn begonnen met het op papier zetten van onze ideeën voor anderen. De draaiboeken met idee en inhoud heb je dan al; de rest moet je nog zelf regelen. Zo ben je dus al over de helft”, vertelt Megens. Daar komt de naam van de spelletjeskast dan ook vandaan. 

De draaiboeken zijn bedoeld om een dag, avond of weekendje weg met vrienden, familie, collega’s of sportteam te vullen. De dames leveren volledig uitgewerkte ideeën. Zelf hoef je maar een kleine inspanning te leveren. “Wij doen dit erbij, omdat we het leuk vinden om te doen. Wij kunnen er onze energie en creativiteit in kwijt”, aldus Megens.

Quizzle
In de afgelopen twee jaar is Over de Helft alleen maar gegroeid. Het draaiboek is er nog, maar Megens en Van Druenen zijn ook een andere richting opgeslagen: Quizzle. Dit is een quiz met een escaperoomtintje. Bedrijven en families willen daarbij vaak het volledige pakket. “Het weekend van 6 en 7 maart 2020 hadden we de eerste Quizzle. Dat was het laatste weekend dat teams nog bij elkaar konden komen voor de lockdown. Vanwege het groot aantal deelnemende teams werd voor de uitvoering hulp ingeslagen van verschillende Megenaren. Zij fungeerden die middag als heuse Quizzlemaster: op afstand stonden ze teams te hulp voor vragen of het inleveren van opdrachten.”
De coronacrisis maakte (online) spelletjes erg popular. Ook Over de Helft had het druk. “Zonder corona hadden we misschien een ander pad belopen, maar ik denk niet dat het minder succesvol zou zijn geworden. Wij zijn gewoonweg meegegaan met de mogelijkheden met Quizzle.” De dames hadden dan ook een Quizzle voor twee georganiseerd in april/mei en in oktober, en de eerste van 2021 staat in de startblokken.
Vooral in december had Over de Helft het druk dankzij scholen en teamuitjes van bedrijven. Deze uitvoeringen hebben de dames zelf gedaan. “Deze online Quizzles konden wij inpassen in ons werk- en gezinsschema en zijn vanwege het directe contact met de veelal fanatieke teams ontzettend leuk om zelf uit te voeren. Wij krijgen daar heel veel energie van.”
Er ligt ook alweer een idee voor een nieuwe Quizzle. “We zijn bezig met de invulling hiervan. We willen graag scholen tegen elkaar laten battelen. We moeten alleen nog kijken hoe we dit uit gaan zetten en wanneer. We hopen dat het gespeeld kan worden in grotere groepen van vijf à tien personen”, vertelt Megens.

Meer spellen
Naast de Quizzle zijn andere activiteiten als een muziekbingo, ranking, alles is familie, kamelenrace, de battle, het kadospel en een gewone quiz ook allemaal beschikbaar. Wat leuks voor alle leeftijden dus.

Eigenlijk hebben de dames maar één probleem en dat is tijd. Megens: “We hebben zoveel ideeën en ideeën en feedback zijn ook altijd welkom, maar we hebben weinig tijd om nieuwe draaiboeken te maken en we willen kwaliteit blijven leveren.” Een luxeprobleempje dus.

Meer informatie: www.overdehelft.nl.

De Quizzle-master tijdens de Quizzle voor twee in Oktober.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant