‘In nieuwe afvalbeleid te weinig rekening gehouden met positie minima’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Een container op de milieustraat in Oss.
Een container op de milieustraat in Oss.

‘In nieuwe afvalbeleid te weinig rekening gehouden met positie minima’

  •   keer gelezen

OSS | GroenLinks Oss stelt vragen aan het college van B&W over het nieuwe afvalbeleid in de gemeente Oss. Dit na een item van 412TV vanuit de Schadewijk, waarbij huisraad op straat bleef staan omdat Kringloopbedrijf Oss alleen twee bruikbare spullen meenam. 

“Er ontstond het volgende probleem. Doordat de betreffende persoon onder bewind staat, is er geen geld om een auto en aanhanger of busje te huren om de spullen naar de milieustraat te vervoeren. Ook zijn de kosten van de milieustraat fors gestegen en voor minima niet op te brengen. Stichting Helpende Handen Oss nam contact op met de gemeente over dit geval en kreeg als advies om melding te maken van afval via de BuitenBeter app. Dan zouden de spullen door de gemeente gratis worden opgehaald. GroenLinks is ontzettend blij met de snelle oplossing die er is gekomen maar vindt deze casus schrijnend”, aldus Dolf Warris en Marcel Kranendonk van GroenLinks.
De partij stelt daarom de vraag of het college het ermee eens is dat in het nieuwe afvalbeleid (met name de combinatie van het aannemen van minder spullen door Kringloopbedrijf Oss en de verhoogde tarieven voor de milieustraat) te weinig rekening is gehouden met de positie van minima. Ook wil GroenLinks weten of er een manier is waarop minima gebruik kunnen maken van de milieustraat zonder dat zij financieel zwaar belast worden.

Meer berichten