Regio Noordoost-Brabant trapt af met Schone Lucht Akkoord | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Johan van der Schoot.</p>

Johan van der Schoot.

Regio Noordoost-Brabant trapt af met Schone Lucht Akkoord

  •   keer gelezen

De regio Noordoost-Brabant tekent als eerste regio in ons land het Schone Lucht Akkoord. Op het jaarcongres van het Schone Lucht Akkoord heette staatssecretaris Van Veldhoven vandaag de regiogemeenten van harte welkom. De officiële ondertekening volgt halverwege maart. 

Met het Schone Lucht Akkoord willen ze de luchtkwaliteit verbeteren en daarmee gezondheidswinst behalen. Daarbij richten ze zich op de sectoren Industrie, Mobiliteit en Landbouw. Voor elk van deze sectoren volgt een plan van aanpak met concrete maatregelen. Al lange tijd is bekend dat de luchtkwaliteit van invloed is op de gezondheid. Wethouder Johan van der Schoot van de gemeente Oss: “Daarom pakken wij deze handschoen op. Daartoe is des te meer aanleiding nu het RIVM het verband onderzoekt tussen luchtkwaliteit en de invloed op corona-besmetting in Oost-Brabant”, zegt Van der Schoot.
Voor de gezamenlijke aanpak zijn de taken verdeeld. Zo pakken bijvoorbeeld de vier gemeenten met een haven het thema scheepvaart op. Wethouders uit de ene gemeente worden bijgestaan door ambtenaren uit een andere gemeente. Dat zorgt voor kruisbestuiving. “We werken niet alleen samen als gemeenten. Maar ook met de Provincie. En we betrekken ondernemers en het onderwijs hierbij.” Inmiddels werken de regio en provincie Noord Brabant samen aan bredere luchtkwaliteitsmeting.

Meer berichten