Gemeente Bernheze zoekt stembureauleden en tellers | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Een stemmer.

Gemeente Bernheze zoekt stembureauleden en tellers

  •   keer gelezen

HEESCH | De gemeente Bernheze is op zoek naar stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op 17 maart zijn die verkiezingen, maar op 15 en 16 maart kan een aantal doelgroepen ook al stemmen op een beperkt aantal stembureaus.

Je taak deze dag(en) is om stempassen te controleren en ervoor zorgen dat de stemmen aan het eind van de dag goed geteld zijn. Het is niet belangrijk om ervaring te hebben, als je maar enthousiast en zorgvuldig bent. Aanmelden kan door naar https://bernheze.mijnverkiezing.nl/mijnverkiezing/auth/register te gaan. Vervolgens krijg je een e-mail van Procura om je persoonsgegevens door te geven. Vul je rekeningnummer met IBAN in voor het uitbetalen van de vergoeding. Een stembureaulid krijgt voor een hele dag 225 euro, 60 euro voor een dagdeel. Mensen die zich aanmelden, krijgen geruime tijd voor de verkiezingen te horen of ze geplaatst worden.

Training
Stembureauleden en tellers moeten wel vooraf een verplichte training volgen. “Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van het hele verkiezingsproces”, aldus de gemeente Bernheze.

Meer berichten