‘De raadsvergadering over Duurzame Polder moet worden uitgesteld’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Het Osse gemeentehuis.</p>

Het Osse gemeentehuis.

‘De raadsvergadering over Duurzame Polder moet worden uitgesteld’

  •   keer gelezen

OSS | De gemeenteraad neemt op donderdag 28 januari een besluit over Duurzame Polder. Dat gebeurt in een vergadering die voor een deel digitaal is en voor een deel op het gemeentehuis.

Op de agenda staat de vraag of de polder tussen Oss en ‘s-Hertogenbosch geschikt is als zoekgebied voor het opwekken van duurzame windenergie. Door op een zogenoemd ‘hybride’ manier te vergaderen ontstaat er ruimte in de raadzaal voor een beperkt aantal belanghebbenden om in te spreken en de raadsvergadering fysiek bij te wonen. Bij grote aantallen insprekers kan ook dit hybride worden georganiseerd. De raadsvergadering start om 19.00 uur en is live te volgen via www.oss.nl/uitzending. Bewoners en andere betrokkenen kunnen tijdens de vergadering inspreken. Door de coronamaatregelen kan er geen publiek bij de vergadering zijn. Meer info over de inspraak via raadsgriffie@oss.nl.

Risico’s
Actiegroep Behoud Lithse Polder spreekt haar verbazing uit dat de geplande gemeenteraadsvergadering van 28 januari toch doorgang kan vinden. “Wij vragen ons af wat er nu wezenlijk anders is als op 17 december toen de raadsvergadering om exact dezelfde reden geannuleerd is. Ons inziens is de boodschap van het RIVM en van het OMT erg duidelijk en moet alles wat enigszins risico oplevert voor de bewoners direct geannuleerd worden; onzes inziens geldt dit dus ook voor het inspreken tijdens een gemeenteraadsvergadering. De gemeente in deze het goede voorbeeld moeten geven aan al die mensen die nu al de regels min of meer aan hun laars lappen. Er zullen ongetwijfeld insprekers zijn die zich wel aan de regels willen houden. Deze sprekers zullen nu besluiten niet te gaan inspreken of gaan dit ‘onder dwang’ doen met alle risico’s voor hun en andermans gezondheid. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn. Het schaadt het inspraakproces, waarvan de gemeente beweert dat het enorm veel waarde heeft, in de meest brede zin van het woord. Om het proces eerlijk te laten verlopen, moet de raadsvergadering worden uitgesteld tot een latere datum.”

Meer berichten