Energielasten verlagen? Volg gratis EnergyWebinar | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren.
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren.

Energielasten verlagen? Volg gratis EnergyWebinar

  •   keer gelezen

In deze coronatijd zijn we meer thuis dan anders. Dat kost meer energie en heeft gevolgen voor de energierekening. Daar is iets aan te doen. Inwoners van de gemeente Oss krijgen daarom gratis toegang tot een EnergyWebinar over energiebesparing. Stichting Buurkracht verzorgt deze webinar op donderdag 11 februari om 19.45 uur. Ook onderzoekt de stichting hoe inwoners denken over energiebesparing in coronatijd.

Inwoners die zich aanmelden voor het EnergyWebinar krijgen tien slimme tips voor een comfortabel huis en soms honderden euro’s lagere energielasten. Als deelnemer krijgt u te horen wat u zelf kunt doen, zonder daar veel kosten voor te maken. Ook komt u te weten wat er binnen de gemeente verder mogelijk is om uw energielasten te verlagen. Er kunnen maximaal 250 deelnemers meedoen. Aanmelden kan via de website buurkracht.nl/energywebinar-oss.

Inwonersenquête
Hoe denken de inwoners van Oss over energiebesparing in coronatijd? Op welke manier gaan ze het liefst tot actie over? Dat is wat Stichting Buurkracht en de gemeente samen onderzoeken. De nieuwe inzichten bieden de gemeente handvatten om bewoners verder tegemoet te komen op het gebied van energiebesparing. De deelnemers krijgen desgewenst de resultaten en een LED-lamp toegestuurd. Meedoen duurt 5 minuten. De antwoorden worden anoniem verwerkt door Stichting Buurkracht. De gemeente roept iedereen op om mee te doen via buurkracht.nl/onderzoek-oss.

Samenwerking

Stichting Buurkracht en de gemeente Oss werken samen om bewoners op weg te helpen met energiebesparing. De gemeente Oss biedt verdere ondersteuning via gezamenlijke inkoop van isolatie en isolatieglas vanuit Oss Schakelt Door en Buurkracht Ussen Loovelt. Wil je zonnepanelen met een gunstige financiering? Kijk dan op zonopjedak.nu. Ook kun je adviesgesprekken aanvragen bij energieloket Brabant Woont Slim. Ten slotte biedt de gemeente Oss gratis online EnergyParty’s. Via buurkracht.nl/energywebinar-oss vind je een overzicht van al deze mogelijkheden.

Stichting Buurkracht
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet, bijvoorbeeld in de wijk Ussen Loovelt. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor deze partijen heeft Stichting Buurkracht diverse aanpakken. Meer informatie op stichtingbuurkracht.nl.

Meer berichten