Plannen voor vernieuwd theater en 230 woningen aan Raadhuislaan | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>De Raadhuislaan in Oss. (Foto: Hans van der Poel)</p>

De Raadhuislaan in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Plannen voor vernieuwd theater en 230 woningen aan Raadhuislaan

  •   keer gelezen

OSS | De Lievekamp-directeur Coen Bais en Wim Boers (eigenaar Raadhuislaan 4 en medeoprichter Lister Buildings) zien mogelijkheden om met de gemeente Oss de (her)ontwikkeling van het gebied Raadhuislaan-Zuid op te pakken. 

Het college van B&W heeft op 19 januari besloten om een intentieovereenkomst aan te gaan voor het onderzoek naar deze plannen. De uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek worden 1 juli 2021 verwacht. Plannen om de Raadhuislaan te vernieuwen zijn er al langer; in 2016 opgetekend in de notitie Oss Avenue.

Nieuw gebouw
Theater De Lievekamp bestond in 2018 50 jarig jaar. Het theater ontwikkelt zich van traditionele schouwburg naar een theater van de stad. Het huidige ‘huis’ voldoet echter niet aan de koerswijziging van het theater. Bovendien is het gebouw 50 jaar oud en vertoont steeds meer beperkingen. “Zeker wat betreft de kosten van groot onderhoud gaan we tegen een enorm probleem aanlopen”, aldus directeur Coen Bais. De Lievekamp is hierover al meerdere jaren met de gemeente in gesprek. 

Samenwerking
Uit een positioneringsonderzoek kwam nieuwbouw als beste optie naar voren en de Raadhuislaan als beste locatie. Bais raakte in gesprek met Wim Boers, eigenaar van het pand aan de Raadhuislaan 4. Die wil zijn gebouw upgraden of een nieuw gebouw neerzetten. “We hebben gekeken naar de mogelijkheden voor de bouwplannen. Wim gaat zijn gebouw slopen, wij bouwen op die locatie een nieuw theater De Lievekamp en Muzelinck. Tot het einde van de bouw blijven we draaien op onze oude locatie. Die kan vervolgens worden gesloopt en daar kan Lister Buildings gaan bouwen.” 

230 woningen
Er zijn plannen voor zo’n 230 klimaatneutrale (zorg)woningen, zowel huur als koop. Er wordt gedacht aan zeven/acht bouwlagen. Ook komt er ruimte voor commerciële en maatschappelijke initiatieven op de begane grond. Voor bijvoorbeeld Novadic-Kentron en de huisartsenpost aan de Raadhuislaan 4 gaat Boers in gesprek met de Rabobank. Daar wordt mogelijk een nieuw gezondheidscentrum tegenaan gebouwd.

Meer berichten