‘We slaan met plan voor Raadhuislaan meerdere vliegen in één klap’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
De Raadhuislaan. (Foto: Hans van der Poel)
De Raadhuislaan. (Foto: Hans van der Poel)

‘We slaan met plan voor Raadhuislaan meerdere vliegen in één klap’

  •   keer gelezen

De mogelijkheden voor de (her)ontwikkeling van het gebied Raadhuislaan-Zuid worden de komende maanden onderzocht. De uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek worden 1 juli 2021 verwacht. Wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw zijn in ieder geval erg enthousiast.

“De Lievekamp vierde in 2018 een mooi jubileum vanwege het 50-jarig bestaan. De zaal en de foyer zijn nog redelijk eigentijds, maar hoe dieper je het gebouw ingaat, hoe groter de problemen zijn. Het is heel gedateerd en er ligt een enorme uitdaging”, aldus wethouder Frank den Brok. Hij maakt de vergelijking met Golfbad Oss. “We willen dit dossier hetzelfde behandelen. Hoe belangrijk is het theater, hoe moet het eruit zien en waar moeten we het plaatsen? Dit werd onderzocht in een positioneringsonderzoek, maar toen kwam corona. Plots werden we benaderd door theater De Lievekamp. Directeur Coen Bais vertelde ons in gesprek te zijn met Wim Boers, de eigenaar van het pand aan de Raadhuislaan 4. Ze hadden elkaar gevonden in het verkennen van de mogelijkheden. De planontwikkeling kan heel interessant zijn voor Oss. Het biedt veel kansen: een mooi, nieuw, super up-to-date cultuurclustuur, een eigentijdse vorm van woningbouw die we zo ontzettend hard nodig hebben en een update van de Raadhuislaan. We slaan hiermee meerdere vliegen in één klap.”

230 woningen
Joop van Orsouw deelt het enthousiasme. “Ons motto is ‘kansen zien, kansen pakken’. Dit is een prachtige kans. De Raadhuislaan-Zuid was nooit in beeld voor woningbouw, maar is wel de perfecte locatie. Het ligt centraal ten opzichte van veel voorzieningen. In het plan staat ruimte voor 230 woningen in allerlei categorieën, van sociale huur, middenhuur tot koop. Er is voldoende omvang om de zorgcomponent erop los te laten, dat is ook de toekomst van het wonen in Nederland. We lossen tevens een groot aantal parkeerproblemen op. We zien ook een goede kans om de hele omgeving daar te vergroenen. Al met al hebben we hiermee een deel van de financiering voor De Lievekamp in huis gehaald.” De Osse wethouder spreekt van een gigantische impuls aan de uitstraling van de Raadhuislaan, waar de gemeente Oss ook bezig is met de noordkant (Belastingkantoor). “We maken graag capaciteit en geld (100.000 euro, red.) vrij voor het haalbaarheidsonderzoek.”

Meer berichten