Burgemeester geeft boa’s en politie opdracht direct boetes uit te delen: ‘Situatie zeer ernstig’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

Burgemeester geeft boa’s en politie opdracht direct boetes uit te delen: ‘Situatie zeer ernstig’

  •   keer gelezen

Boa’s en de politie in de gemeente Oss gaan niet meer waarschuwen, maar direct boetes uitdelen. Dat is de opdracht van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. “Strengere regels betekenen ook handhaving. Het kan niet meer anders, hoe vervelend dat ook voor iedereen is.”

Buijs-Glaudemans gaat uit van de verantwoordelijkheid van de inwoners. “We zijn een andere fase ingegaan, nu bovenop de lockdown een avondklok is ingesteld om de besmettingen terug te dringen. We moeten het virus onder controle krijgen. Dat wil zeggen dat iedereen zich nu echt aan alle regels moet houden. Dus niet wandelen met volwassen kinderen die op een ander adres wonen, niet wielrennen in een groep en werk thuis als het kan. Houd je aan de regels voor quarantaine als dat nodig is door thuis te blijven en ontvang dan geen bezoek. En houd je aan de avondklok: ga niet naar buiten tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Dit heeft alles te maken met het overwinnen van het virus om zo snel mogelijk terug te gaan naar het normale leven.” 

‘Zeer ernstig niveau’
Volgens de burgemeester is de situatie ook in Oss zeer ernstig. “Deze week hadden we zelfs een dag met 60 nieuwe besmettingen. Nu weer minder, maar we zitten nog steeds ver boven zelfs een ernstig niveau. Daarbij komt de dreiging van de zeer besmettelijke Engelse variant. Een ding is helder: “Als we zo doorgaan komen we er niet.”

Meer berichten