Actievoerders plaatsen honderden bordjes: ‘Veel mensen tegen windmolens’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Bordjes van actievoerders tegen windmolens.
Bordjes van actievoerders tegen windmolens. (Foto: )

Actievoerders plaatsen honderden bordjes: ‘Veel mensen tegen windmolens’

  •   keer gelezen

Het is veel mensen opgevallen. Donderdagavond werden er in de gemeente Oss honderden bordjes geplaatst door tegenstanders van de komst van windmolens in de polder bij Lith. Een groot deel is inmiddels verwijderd.

Er stonden bordjes bij onder andere het gemeentehuis, de Gewandeweg en de Dorpenweg. De actievoerders noemen het een ‘alternatieve demonstratie tegen windmolens’. “85 procent van de inwoners van Lithoijen, Teeffelen en Maren Kessel is tegen, maar ook in de andere dorpen en aan de rand van Oss is groot verzet. Ook vinden zij zich onvoldoende geïnformeerd en gehoord”, aldus een actievoerder.

Gemeenteraad
De gemeenteraad van Oss neemt op 28 januari een besluit over de Duurzame Polder. Vanwege de avondklok is de raadsvergadering overdag. Van 09.00 tot 12.00 uur krijgen insprekers het woord. De raadsvergadering is van 13.00 tot 17.00 uur. Na de hybride raadsvergadering start de raad met een digitale raadsvergadering via MS teams. In dit digitale deel neemt de gemeenteraad besluiten over de lijst ingekomen stukken, de hamerstukken, de benoeming van een burgerlid én het dossier Duurzame Polder. De raadsvergadering wordt rechtstreeks uitgezonden via internet

Meer berichten