Een veerpont.
Een veerpont.

Hoeksema: ‘Er liggen ontzettend veel kansen langs de Maas’

Algemeen 1.103 keer gelezen

Met ingang van 1 januari heeft stichting Maasmeanders een nieuwe bestuurssamenstelling. Hendrik Hoeksema is de voorzitter, in het dagelijks bestuur bijgestaan door Johan Everkes (penningmeester) en Wil Princen (secretaris). 

Behalve Sjoerd van Aelst die stopt als voorzitter zijn ook Ineke Voskamp als secretaris en Ans Brancart als penningmeester teruggetreden. De laatste twee zetten zich ruim tien jaar in voor de stichting.

Bestuurder ZLTO
Hoeksema heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. De bestuurder van ZLTO -en voorzitter van de Raad van Toezicht van Oase - Hospice en Zorg Thuis- kent het gebied goed. “Ik kwam als bezoeker hier al vaak, was er als wethouder van de gemeente Oss betrokken en ik ken het vanuit mijn werk bij de ZLTO goed uit agrarisch perspectief. Dit gebied is enorm veelzijdig. Van het zand, naar de bossen en naar de klei. Een gebied met heel veel bijzondere ondernemers.”

Verbinding
Stichting Maasmeanders heeft circa 80 leden uit de recreatie-en toerismebranche aan weerszijden van de Maas. Doel van de stichting is de regio beter te verbinden, herkenbaar te maken en te promoten om toerisme te stimuleren. Hiervoor is er behalve met de leden nauw contact met diverse gemeentes aan de Maas, provincies en organisaties die zich bezig houden met toerisme zoals Visit Brabant en de ANWB. Het stimuleren van toerisme en recreatie in het Maasmeandergebied is behalve voor een betere bekendheid van het gebied ook belangrijk voor economische groei en de ontwikkeling van meer werkgelegenheid. “Toen ik nog wethouder van de gemeente Oss was, heb ik geïnvesteerd in stichting Maasmeanders. Nu ben ik voorzitter van deze mooie stichting met vele vrijwilligers. Ik wil me daarvoor inzetten en er zijn korte lijntjes met de gemeente Oss, maar ook andere gemeenten in het gebied en de provincie. Ook kijken we goed naar de overkant van de Maas, waar we graag verbindingen leggen. Bovendien gaat er met de Meanderende Maas de komende jaren heel veel veranderen qua natuurontwikkeling.”

Corona
De nieuwe voorzitter start midden in de coronacrisis, een erg moeilijke tijd voor onder andere de recreatie- en toerismebranche. “Het is voor veel ondernemers zwaar halen, een periode van verdriet. Ik ga in mijn nieuwe functie eerst naar onze leden toe. Hoe staan we ervoor en waar willen ze ondersteuning? We gaan goed kijken waar we kunnen helpen. Uit de eerste gesprekken merk ik in ieder geval dat ondernemers er tegenaan willen gaan. Met de spirit zit het wel goed, er wordt gedacht in kansen. Ik kijk ook positief naar de toekomst. Als corona voorbij is, kan recreatie en toerisme in eigen land een enorme impuls krijgen. We willen de bezoekers zo lang mogelijk in ons gebied houden. Er liggen ontzettend veel kansen langs de Maas.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant