College wil nieuw gebouw voor fuserende basisscholen, kinderopvang en scouting | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
De Korenaer. (Foto: Google Maps)
De Korenaer. (Foto: Google Maps)

College wil nieuw gebouw voor fuserende basisscholen, kinderopvang en scouting

  •   keer gelezen

OSS | Vervangende nieuwbouw realiseren voor De Korenaer en de John F. Kennedyschool na een fusie van beide basisscholen. Een nieuw gymgebouw aan de Grindlaan 3. Deze vervangende nieuwbouw moet in één gebouw komen op een locatie aan de achterzijde van het huidige schoolgebouw van de Korenaer. Dat is het voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Het college wil ook dat de kinderopvang van AVEM wordt verplaatst naar het nieuwe schoolgebouw. Ook Scouting Ussen moet naar deze locatie komen in een apart gebouw. 

Gedateerd
Schoolbestuur SAAM heeft het plan om de locatie aan De Vlasakkers (Basisschool John F. Kennedy) af te stoten na een fusie van beide scholen. Het schoolgebouw van de Korenaer komt uit 1977, de gymbouw uit 1978. Het gebouw is vanwege onderwijskundige en technische redenen niet geschikt voor renovatie, zo blijkt uit een externe studie. Nieuwbouw heeft de voorkeur en is bovendien goedkoper. Door samenwerking en samenvoeging van de kinderopvang in de school en scouting in een apart gebouw ontstaat een concentratie van maatschappelijke samenwerking in de wijk. RKSV Margriet ziet ook kansen om in daltijden de sportvelden meer te benutten.
Het college wil een voorbereidingskrediet van 265.000 euro beschikbaar stellen.

Meer berichten