Afbeelding

2021 is goed begonnen voor cryptocurrency beleggers

Algemeen 470 keer gelezen

Cryptocurrencies gingen het nieuwe jaar met een knal in. De Bitcoin koers steeg bijvoorbeeld met 17 procent, terwijl de koersen van Ripple (XRP) en Ethereum in de eerste week met meer dan 50 procent stegen.

Bitcoin koers

Bitcoin heeft enkele van de hoogste en snelste prijsstijgingen geregistreerd tussen december 2020 en de eerste dagen van 2021. Zo verdubbelde de koers van Bitcoin in minder dan 30 dagen, van $ 20.000 naar $ 40.000. Hoewel de prijs op het moment van schrijven iets is gedaald tot ongeveer $ 33.000, is er nog geen teken dat het opwaartse traject moet worden opgegeven.

De stijging is met name fenomenaal, gezien het feit dat de cryptocurrency er twee maanden over deed om van $ 11K naar een prijs van $ 20K te gaan.

Interessant genoeg waren grote beleggers (walvissen) zeer alert toen BTC nieuwe hoogtepunten bereikte. Een rapport van onderzoekers van crypto-exchange Kraken gaf aan dat BTC-walvissen in de laatste maand van 2020 meer dan 47,5K Bitcoins hebben verzameld. Interessant genoeg gingen de munten alleen naar adressen die voorheen meer dan 100 BTC’s bevatten.

Afgezien van de prijs en de walvissen die doen waar ze goed in zijn, bereikte het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 100 BTC’s 16,3K, niveaus die voor het laatst werden gezien medio maart 2020.

De enorme accumulatie gaf de koningsmunt de kracht die nodig was om nieuwe hoogtepunten te bereiken. De BTC-bullrun werd ook geactiveerd door grote investeerders zoals Ruffer die interesse toonde in Bitcoin als lange termijn investering.

Analisten denken echter dat de BTC-prijsactie op het punt staat een fase in te gaan “waarin $ 1.000 intraday-schommelingen” in prijs “normaal” zullen zijn. Ze verwachten ook een verdeling van fondsen tussen BTC en altcoins en een afnemende Bitcoin-dominantie.

Ripple (XRP) koers

Een van de altcoins die een verhoogde interesse van investeerders ziet, is Ripple (XRP). De Ripple koers heeft de afgelopen tijd wilde schommelingen ondergaan. Dit gebeurde doordat dat de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten beweert dat XRP een security is en dat Ripple Labs, het moederbedrijf dat XRP uitgeeft zich niet aan de regels heeft gehouden die gelden voor securities. Bijgevolg, in afwachting van hoe de zaak zich ontvouwt, hebben grote beurzen zoals Coinbase de XRP-handel stopgezet.

Interessant is dat XRP-investeerders niet allemaal hard wegrennen en dat de prijs nu redelijk stabiel blijft. Maar wat drijft deze aanhoudende interesse in XRP en waarom vinden investeerders het moeilijk om het los te laten in onzekere wateren?

Een partner bij Block72, een in Shanghai gevestigd adviesbureau, gelooft dat de XRP koers wordt gestimuleerd door Koreaanse en andere Aziatische investeerders die “ het niet zoveel kan schelen wat de SEC doet”. Degenen die geen toegang meer hebben tot Coinbase gebruiken alternatieve platforms, terwijl ze opmerken dat de SEC-rechtszaak hun loyaliteit toont.

Een Twitter-gebruiker merkte op:

“Made an XRP purchase on UpholdInc today. … Their strong stance in support of XRP trading until there’s clarity is admirable, and I want to put my money behind a company with the level of integrity.” 

Ethereum koers

In de eerste zeven dagen van dit jaar is de Ethereum koers met meer dan 50 procent gestegen. Daarmee behoorde het tot de best presterende altcoins in die periode. ETH bereikte onlangs een nieuwe aal time high iets boven $ 1.400. Hier lag de vorige aal time high die dateerde uit januari 2018. De enorme groei wordt gedeeltelijk toegeschreven aan het uitrollen van de ETH 2.0 update en de daarmee samenhangende activering van Beacon Chain en staking.

Analisten verwachten dat de Ethereum koers op het punt staat “verhoogde volatiliteit ... te registreren. ... Dit is consistent met afnemende correlatie en een toename van interesse in alternatieve cryptocurrencies”, aldus Emmanuel Goh, een directeur bij Skew.

Hoewel de koerswinsten van Bitcoin de winsten van altcoins nog overschaduwen, voorspellen analisten dat de Ethereum koers en de koersen van andere altcoins de komende maanden grotere stijgingen zouden kunnen gaan zien.

Conclusie

Ondanks dat de cryptocurrency-markt in de eerste dagen van 2021 opmerkelijke winsten boekte, heeft de Bitcoin koers de grootste indruk gemaakt onder investeerders. Aan de andere kant heeft ook de Ethereum koers inmiddels een nieuwe hoogste koers ooit neergezet en dat zou wel eens het startsein kunnen zijn voor de outperformance van meer altcoins, waaronder wellicht ook XRP. Zeker als het de perikelen rond de SEC rechtszaak van zich af kan schudden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant