Wilma Hendriks helpt startende ondernemers en zzp’ers.
Wilma Hendriks helpt startende ondernemers en zzp’ers.

Cursus voor ondernemers bij Volksuniversiteit Oss

Zakelijk 306 keer gelezen

OSS | Volksuniversiteit Oss heeft in haar programma twee nieuwe cursussen voor startende ondernemers en zzp’ers opgenomen. Ondernemerscoach en bedrijfsadviseur Wilma Hendriks geeft beide cursussen. Op 17 maart start de eerste cursus: Met meer focus, meer omzet.

Hendriks: "Waarom meer focus? Veel startende ondernemers en zzp'ers die ik spreek zijn gedreven in hun vak en alle dagen druk. Ik zie dat ze zich graag laten zich leiden door wat er op hen afkomt. Zeker in deze tijden. Ze neigen ernaar om op alle mogelijke opdrachten ja te zeggen. Natuurlijk, want dat levert omzet op. Alleen, dit kortetermijndenken wil nog wel eens op de lange termijn niet goed zijn voor de omzet. Want het kost hierdoor uiteindelijke meer tijd om hun eigen doelen te bereiken. Of het gaat knagen, omdat ze eigenlijk opdrachten doen waar ze helemaal niet blij van worden. Bovendien wordt het voor hun klanten onduidelijk waar ze echt voor staan. Als je bijvoorbeeld een coachpraktijk hebt voor kinderen en je gaat daarnaast online trainingen voor burn-outpreventie geven, snappen je klanten niet meer waar je nu voor staat. Dat kost je op de lange termijn klanten én omzet." Haar ervaring is dat focus aanbrengen in je bedrijf helpt. "Geloof me: een plan maken, je doelen stellen en daarop blijven focussen helpt. Hiermee gaan we dan ook aan de slag in deze cursus. Het doel is dat iedere cursist een scherper beeld krijgt van de focus van z'n onderneming, zodat ze zelf makkelijker prioriteiten kunnen stellen en het voor klanten nog duidelijker wordt waarvoor ze bij hen moeten zijn."

Bijeenkomsten
De cursus bestaat uit 3 lesavonden van 2,5 uur. Tussen de lesavonden door werken cursisten thuis de invulling van de besproken onderwerpen uit. Er is tijdens de cursus veel gelegenheid om met andere cursisten in gesprek te gaan over jouw vragen.
Hendriks coacht en begeleidt al 20 jaar startende ondernemers, zzp'ers en mkb'ers bij het ontdekken van nieuwe kansen voor hun bedrijven. Het kenmerk van haar klanten is dat groei van de onderneming en groei van de ondernemer sterk met elkaar verweven zijn. Ze combineert daarom altijd haar zakelijke inzicht en resultaatgerichtheid met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
De cursus is bedoeld voor starters en zzp'ers uit de regio Oss die graag alles doen en kiezen lastig vinden. De cursusdagen staan gepland op woensdag 17 maart, 31 maart en 14 april van 19.30 tot 22.00 uur. Het kan zijn dat vanwege de coronamaatregelen de cursus online gegeven wordt.
Naast deze cursus geeft ze ook de cursus 'Jaarrekening lezen voor dummie's'. Ook deze cursus is bedoeld voor startende ondernemers en zzp'ers en start woensdag 24 maart 2021. Inschrijven en meer informatie is terug te vinden op de website www.volksuniversiteitoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant