Opfriscursus Nederlands bij Volksuniversiteit Oss | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

Opfriscursus Nederlands bij Volksuniversiteit Oss

  •   keer gelezen

OSS | Hoewel emoticons en foto's op computers en ‘slimme telefoons' veel kunnen overbrengen, is geschreven taal nog steeds belangrijk. Fanmail, felicitaties, notulen, sollicitatiebrieven, steunbetuigingen, Valentijnskaartjes en verenigingsblaadjes zijn taalwerk.

Als je iets aan iemand schrijft, wil je dat de ander het begrijpt. Schrijven kost tijd. Aan tijd ontbreekt het vaak. Een paar woorden zijn in een oogwenk getypt en een app of mail wordt in een paar tellen verzonden. Als zinnen niet kloppen of als spelfouten afleiden van de inhoud, wordt zo'n snel geschreven bericht niet goed ontvangen.
Op 15 maart start bij Volksuniversiteit Oss een korte opfriscursus Nederlands. De cursus is bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen en af willen van hun twijfel of je 'word' nu met t of dt schrijft; voor mensen die willen begrijpen waarom je niet een Euro zied liggen, maar wel ineens vijf euro vindt. In zes lessen worden belangrijke spellingregels uitgelegd aan de hand van voorbeelden en oefeningen. Maandag 8 maart geeft docent Meike van Voorst een gratis workshop. Inschrijven voor de workshop of cursus kan via www.volksuniversiteitoss.nl. Vragen via info@volksuniversiteitoss.nl.

Meer berichten