Afbeelding

Begra Magazijninrichting richt groot nieuw E-Fulfilment Center van Jumbo in

Zakelijk 494 keer gelezen

Begra is er voor iedereen die vroeg of laat met opslag van goederen krijgt te maken. Van groot tot klein, van garage tot distributiecentrum en van klein magazijn tot fulfilment centrum. In de laatste categorie valt de inrichting van het onlangs opgeleverde E-commerce Fulfilment Centre (EFC) van supermarktketen Jumbo in Bleiswijk.

De grootste uitdaging bij dit project was met name de planning. De inrichting van een dergelijk groot pand in een relatief kort tijdsbestek vereist in eerste instantie behoorlijk wat capaciteit, maar zeker ook flexibiliteit. Bij projecten van dit kaliber kan het zomaar gebeuren dat een ogenschijnlijk kleine hobbel tot veel vertraging kan leiden.
Maar door als een team op te treden en altijd goed onderling overleg te voeren is het project geheel volgens de planning verlopen en het volledige pand door 25 monteurs in 7 weken tijd volledig ingericht. Of zoals Operations Manager van Jumbo, Mark de Bie het samenvat: “Er is in hele korte tijd, ontzettend veel werk verricht door Begra en alle betrokken partijen die dit project mogelijk hebben gemaakt.” Voor de volledige inrichting is gekozen voor verschillende opslagsystemen te weten palletstellingen en inrijstellingen van het merk AR en Heavy Duty legbordstellingen van het merk Begra. Elk met de benodigde accessoires en uitbreidingen als vakverdelers en veiligheidsartikelen waaronder stijlbeschermers, aanrijdbeschermers en gaaswanden.
Daarnaast bestaat het EFC uit verschillende temperatuurzones, namelijk diepvries, vers, kruidenierswaren en AGF (Aardappelen, Groente en Fruit). Hierbij geldt dat de gekozen materialen voor elke zone, geschikt zijn voor die specifieke situatie. Dus temperaturen van -25 graden als bij de afdeling diepvries zijn geen enkel probleem voor de geplaatste stellingen. Al met al een heel intensief project met een mooi resultaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant