CDA Bernheze draagt Veghelaar Pieter van Dieperbeek voor als wethouder | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Foto: Henk Baltussen

CDA Bernheze draagt Veghelaar Pieter van Dieperbeek voor als wethouder

  •   keer gelezen

VEGHEL | De fractie en het bestuur van CDA Bernheze zijn verheugd dat ze Veghelaar Pieter van Dieperbeek voor kunnen dragen als kandidaat wethouder voor de gemeente Bernheze. Van Dieperbeek (66 jaar) is woonachtig in Veghel en momenteel werkzaam voor zijn eigen coaching & conflictbemiddelingsbureau. Daarnaast zit hij in diverse raden van toezicht.

Van Dieperbeek bezit ruime ervaring in de rol van wethouder/bestuurder, hij was onder meer vanaf 1992 tot 2008 wethouder voor het CDA in de gemeente Veghel. Van 2012 tot 2013 was hij tijdelijk wethouder in Sint-Michielsgestel en dat deed Van Dieperbeek nog eens over in de gemeente Grave van 2017 tot 2018. “In die tijd heeft hij een grote diversiteit aan portefeuilles onder zijn hoede gehad, van het sociale tot aan het ruimtelijke domein. Al deze ervaring als wethouder wil hij graag inzetten voor de inwoners van Bernheze. De fractie en bestuur van CDA Bernheze zien met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar de komst van Van Dieperbeek”, aldus CDA Bernheze.

Benaderbaar
Fractievoorzitter Mart Smits staat achter de keuze voor Van Dieperbeek: “Pieter is gedreven en kijkt met veel energie vooruit naar deze klus, hij heeft oog voor mensen, samenwerking en is benaderbaar. Bovendien brengt hij veel ervaring mee naar Bernheze en heeft eerder gaandeweg een bestuursperiode een wethouderspost ingevuld. Hij heeft dus vaker met dat bijltje gehakt. Wij zijn erg trots dat we hem binnen zo’n kort tijdsbestek voor kunnen dragen.”

Benoeming
De planning is dat Van Dieperbeek, als hij wordt benoemd tot wethouder, de portefeuille van wethouder Van Boekel overneemt. Het streven is om de voordracht en benoeming in de raadsvergadering van 4 maart aanstaande plaats te laten vinden.

Meer berichten