De prijs van een autoruit vervangen drukken kan zo! | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

De prijs van een autoruit vervangen drukken kan zo!

  •   keer gelezen

De prijs van een autoruit vervangen drukken lijkt volgens veel mensen nagenoeg onmogelijk. Toch kan dit wel degelijk. Er zijn op de markt namelijk twee verschillende soorten autoruiten te vinden. We onderscheiden op dit vlak de originele autoruiten voorzien van een merklogo en de autoruiten voor de after market. Deze laatste zijn een stuk voordeliger waardoor de prijs van een autoruit vervangen aanzienlijk kan worden gedrukt en dat ook nog eens zonder dat er aan kwaliteit hoeft te worden ingeleverd. Klinkt dit interessant? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook u uw autoruit kunt laten vervangen tegen een prijs die u wellicht nooit voor mogelijk had gehouden!

Een voorruit vervangen, de ergste nachtmerrie? 

Veel mensen vrezen het ogenblik dat ze de voorruit van hun auto moeten vervangen. Waarom? Omdat ze denken dat het vervangen van de voorruit van een auto erg veel kost. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Wordt bij het vervangen van de autoruit gebruik gemaakt van een originele ruit, dan kan men inderdaad een hoge prijs verwachten. Een dergelijke autoruit is altijd voorzien van een merklogo en dat zorgt er voor dat ze alleen door een echte merkdealer mag worden verkocht. U hoeft echter helemaal geen genoegen te nemen met dergelijke hoge prijzen voor een autoruit vervangen, in tegendeel. Er bestaat namelijk een zeer interessant alternatief voor de dure originele autoruiten, namelijk een after market autoruit. 

Prijs drukken zonder kwaliteitsverlies? 

Bij autoruit vervangen de prijs drukken is uiteraard één ding, maar het laatste wat u wilt is dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Dat begrijpen we volkomen, maar wat dat betreft kunt u er gerust op zijn. Er wordt vaak gedacht dat er tussen autoruiten voor de after market en originele autoruiten sprake is van een kwaliteitsverschil, maar dat is helemaal niet het geval. Zowel de productielijn als de fabriek waarin beide type autoruiten worden geproduceerd is precies hetzelfde. Hierdoor kan er geen sprake zijn van ook maar enig verschil in kwaliteit. De aanzienlijk hogere prijs die u voor een originele autoruit betaalt komt dan ook door de aanwezigheid van het merklogo. U doet er daarom goed aan u af te vragen of dit logootje de hogere prijs al dan niet waard is. 

Beschadigde autoruit zo snel mogelijk vervangen

Een scherpe prijs voor autoruit vervangen zorgt er voor dat mensen niet meer zo lang wachten om hun beschadigde autoruit te laten repareren of te laten vervangen. Dit is zeer interessant, want met name een beschadigde voorruit brengt toch de nodige risico’s met zich mee. Een voorruit is veruit de sterkste ruit van een auto. Het is dan ook opgebouwd uit twee glaslagen met daar tussenin een laag PVB folie. Het betreft hier een soort van plastic die aan beide zijden is voorzien van een klevende laag. Deze klevende laag heeft een uiterst belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat het glas bij breuk goed bij elkaar wordt gehouden. Het gevolg is dan ook dat een voorruit niet in ontelbare stukjes glas uit elkaar zal spatten, maar gewoon een sterretje of flinke barst zal vertonen bij schade. 

Bovenstaande neemt niet weg dat een dergelijke ruitschade zeer vervelend kan zijn. Allereerst kan het bijvoorbeeld in het gezichtsveld van de bestuurder zitten waardoor deze geen optimaal zicht meer heeft op de weg. Daarnaast kan een beschadigde voorruit ook de stevigheid van de ruit in het gedrang brengen. Alsof dit nog niet voldoende goede redenen zijn om uw autoruit bij schade zo snel mogelijk te laten vervangen kan een sterretje of barst in de voorruit ook nog eens reden zijn voor afkeur bij de apk. 

Zeker zijn van de beste prijs bij autoruit vervangen

Niet alleen is de prijs van een nieuwe autoruit belangrijk, als u niet zelf een autoruit vervangen kunt zal deze ook nog door een vakman gemonteerd moeten worden. Hiervoor kunt u een beroep doen op de experts van Autoglas Concurrent. De montage van de autoruit wordt uitgevoerd door FOCWA gecertificeerde partners. Deze vakmannen hebben ruime ervaring in autoruit vervangen waardoor u steeds met een gerust gevoel weer de weg op kunt. 

Meer berichten