Niet-essentiële winkels en horeca snel open in Oss door pilot? | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Click & collect in Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Click & collect in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Niet-essentiële winkels en horeca snel open in Oss door pilot?

  •   keer gelezen

OSS | Centrummanagement Oss heeft plannen voor een pilot om niet-essentiële winkels en horeca vanaf 3 maart op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier te openen. Dat staat in een brief aan het college van B&W.

“Vanuit de overheid is een start gemaakt met pilots in onder meer theaters, bij evenementen en sportwedstrijden. Een pilot in een centrumgebied zijn wij nog niet tegengekomen. Deze willen wij samen met u, binnen de Veiligheidsregio Brabant-Boord, per direct in Oss gaan organiseren”, schrijven CMO-voorzitter Jan van Loon en centrummanager Jack van Lieshout. “De kern van de boodschap is een eerlijke versoepelingvoor winkels, horeca en cultuur.”

Toekomstperspectief
Met de pilot wordt de situatie voor de huidige lockdown gecreëerd voor niet-essentiële winkels (12 december 2020) en voor de horeca (14 oktober 2020). “Ook toen waren we in staat om samen met goede maatregelen en met gezond verstand te zorgen voor een gastvrij en een veilig centrum. De infrastructuur van onze middelgrote binnenstad levert aan het laatste punt ‘een veilig centrum’ ook een belangrijke bijdrage. Met heropening onder voorwaarden via deze pilot bieden we echt perspectief aan onze noodlijdende centrumondernemers die het simpelweg niet langer redden en ook daarna een toekomstperspectief voor andere winkelgebieden bij een succesvolle pilot. Wij geloven hierin!”

Ervaringen
CMO wil komen tot een effectief en verantwoord uitwerkingsprogramma in overleg met de gemeente Oss. Uitbreiding met Koninklijke Nederlandse Horeca afdeling Oss is gewenst. “In de periode van voorbereiding en tijdens de pilot is een dagelijkse afstemming van de ervaringen op zijn plaats voor het bijhouden van een logboek.”

Voorwaarden
Tijdens de pilot is er een mondkapjesplicht voor klanten en personeel. Er mag maximaal 1 klant per 10 vierkante meter zijn. Triage aan de deur door middel van een formulier. Winkeliers wordt gevraagd om de winkels tijdens de pilot dagelijks te openen van 9.00 tot 20.00 uur om zo de spreiding van bezoekers zo groot mogelijk te maken. Vanuit brancheorganisatie KHN zijn er maatregelen, zoals verplicht reserveren, triage aan de deur door middel van een formulier en maximaal 5 personen per 10 vierkante meter. Vanwege de avondklok sluiten horecagelegenheden -bars en cafés uitgezonderd- om 20.30 uur. “Wij maken graag op korte termijn onze agenda’s vrij om alles in het werk te stellen om vanaf 3 maart deze pilot gerealiseerd te hebben”, sluiten Van Loon en Van Lieshout af.

Meer berichten