TOP Oss kwam tegen Almere City FC nog op 2-2, maar verloor uiteindelijk.
TOP Oss kwam tegen Almere City FC nog op 2-2, maar verloor uiteindelijk.

Roosken maakt indruk bij TOP Oss en lijkt klaar voor volgende stap

Voetbal 852 keer gelezen

OSS | TOP Oss is de laatste jaren een mooie springplank geweest voor meerdere spelers. Ook dit seizoen lijken een aantal spelers via de Osse club een stap omhoog te gaan maken. Ruben Roosken is één van hen. “Ja, er speelt wel wat”, geeft de 20-jarige linksback toe, zonder namen te noemen.

Roosken kwam afgelopen zomer over van FC Emmen, waar hij niet kon rekenen op een basisplaats. Onder trainer Klaas Wels kreeg hij het vertrouwen en dat betaalde hij uit. Een moderne linksback, die met zijn rushes ook voorin van waarde is. “Het bevalt me heel goed bij TOP Oss. In het begin was het wel spannend, want het is een stapje terug. Maar ik heb deze keuze bewust gemaakt om er in de toekomst twee omhoog te doen. Tot nu toe pakt het goed uit. Ik ontwikkel me hier goed en ben tevreden over mijn ontwikkeling. Ik krijg ook complimenten van anderen over mijn spel.” Zijn prestaties worden niet geheel verrassend in de gaten gehouden door andere clubs. “Sinds kort heb ik meegekregen dat er interesse is. Ik wist natuurlijk dat dat kan. Als je het goed doet, speel je jezelf in de kijker.”

NAC Breda
Maandag 1 maart komt Roosken opnieuw in actie, dan op bezoek bij NAC Breda. Het zal dan beter moeten dan afgelopen zaterdagmiddag tegen Almere City FC. Omdat TOP Oss de kansen liet liggen, werd er met 2-4 verloren. “Na een 0-2 ruststand hebben we in de kleedkamer besproken wat we fout deden en er in de tweede helft een tandje bij te doen. Dat gebeurde en na de 2-2 geloofde ik erin dat we over Almere City FC heen zouden gaan. Bij de 2-3 stonden we echter te slapen. Zonde, want deze wedstrijd was dé kans om ze pijn te doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant