Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Het Osse gemeentehuis.</p>

Het Osse gemeentehuis.

Huis aanpassen naar (zorg)behoefte met Verzilverlening

  •   keer gelezen

Zo lang mogelijk wonen in een fijn huis in een vertrouwde omgeving? Dan is er nu de Verzilverlening in gemeente Oss.

Als iemand ouder wordt, verandert de behoefte in wonen. Vaak komt daar ook meer zorg bij kijken. Veel oudere inwoners in de gemeente Oss willen graag in hun eigen huis blijven wonen. Voor inwoners met een overwaarde op hun huis is het nu mogelijk om gebruik te maken van de verzilverlening. Daarmee kunnen ze hun huis aanpassen. Voor de Verzilverlening heeft de gemeente Oss een bedrag van 500.000 euro gereserveerd.
Wethouder Joop van Orsouw: “Ik hoop dat er veel oudere inwoners gebruik gaan maken van de Verzilverlening. Zij hebben een groot deel van hun hypotheek afgelost en een overwaarde op hun woning. Dan zit het vermogen in de stenen. Heel fijn dat ze dit nu kunnen inzetten om hun huis aan te passen naar hun (zorg)behoefte. Ook het is met de Verzilverlening mogelijk om de woning duurzamer te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan isoleren en het plaatsen van zonnepanelen.”

Aanvragen verzilverlening
Voor de verzilverlening werkt gemeente Oss samen met het SVn. De lening aanvraag begint bij de gemeente Oss. Is gemeente Oss akkoord met uw aanvraag voor de lening? Dan ontvangt de aanvrager een ‘verklaring instemming verzilverlening’ voor het indienen van de aanvraag bij het SVn. SVn doet een financiële toets en beslist of de lening wordt toegewezen.
Meer informatiewww.oss.nl/verzilverlening www.svn.nl/verzilverlening.

Meer berichten