Logo kliknieuws.nl/oss
<p>De Heuvel in het Osse centrum.</p>

De Heuvel in het Osse centrum.

Ook groep Osse horecaondernemers zet dinsdag 2 maart de terrassen buiten

  •   keer gelezen

Een grote groep ondernemers die aangesloten is bij de actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland roepen massaal hun collega’s op om de terrassen buiten te zetten op dinsdag 2 maart. Ook de KHN afdeling Oss steunt deze actie. Het is nog wel onduidelijk welke ondernemers daadwerkelijk meedoen.

“Op dinsdag 2 maart gaan de terrassen naar buiten. Zeker na het zien van de beelden van afgelopen weekend en afgelopen dagen. Amper tot geen handhaving maar wel volle parken door het hele land. Ook weten wij zeker: we kunnen veilig en verantwoord onze zaken openen en beginnen met het buiten zetten van de terrassen! Uiteraard wel op 1,5 meter”, aldus Johan de Vos, woordvoerder van de groep ondernemers. “Het kan zo echt niet langer. Samen met de reis-, evenementen-, en cultuurbranche betaalt de horeca de rekening voor deze crisis. En dat kan niet langer. Daar moet nú verandering in komen. De grens is bereikt. Niet alleen financieel maar ook psychisch. Door het gebrek aan perspectief, maar ook door de beelden van massa’s Nederlanders samen op het ijs en van overvolle parken het afgelopen weekend. De terrassen hadden vol kunnen zitten, maar de horeca mag geen mensen ontvangen. Dat maakt ondernemers geestelijk kapot.”
De oproep komt van dezelfde ondernemers die eerder aangaven op 17 januari 2021 hun deuren te openen. Zij besloten dit uiteindelijk niet te doen vanwege de ‘code zwart’ die dreigde te ontstaan in de zorg. Maar zij geven nu aan dat het zo echt niet langer kan. “We hopen dat zoveel mogelijk collega’s in Nederland zich aansluiten bij deze actie.”

Meer berichten