Logo kliknieuws.nl/oss

5 redenen om alvast een hoog laag bed te kopen

  •   keer gelezen

Het is een enorme luxe om een goed bed in de slaapkamer te hebben staan. Bevorderlijk voor de nachtrust, evenals een fraaie toevoeging aan de ruimte. Misschien heb je al eens van een hoog laag bed gehoord: een bed dat versteld kan worden in hoogte. Hier zitten veel voordelen aan: lees verder om er meer over te weten te komen.

1. Een slimme aankoop voor de toekomst

Met een hoog laag bed houd je optimaal rekening met de toekomst. Zo bereid je je met een hoog laag bed kopen voor op verzorging aan het bed. Of dit nu zorg van een partner, mantelzorg of zorg van een verpleger betreft: hier is een hoog laag bed op ingericht. Bij thuiszorg is een ergonomische bedhoogte belangrijk, wat een hoog laag bed dan ook een verstandige keuze maakt.

2. Comfortabel slapen en ontspannen

Een hoog laag bed is veel meer dan alleen een bed waarbij verzorging mogelijk is. Met een hoog laag bed kies je er namelijk ook voor om comfortabel te kunnen slapen en ontspannen in bed. Zo kies je voor een matras van een hoogwaardige kwaliteit, om veel jaren mee te gaan. Er kan rekening worden gehouden met eventuele klachten, bijvoorbeeld aan de schouder of de rug. Tevens is het seniorenbed in hoogte verstelbaar bij het hoofd- en voeteneind, om op eenvoudige wijze een gewenste houding aan te kunnen nemen. Prettig bijvoorbeeld bij het lezen van een boek in bed.

3. Makkelijker in en uit bed komen

Met een seniorenbed is het eenvoudiger om in en uit bed te komen. Zo wordt het bed afgestemd op de ideale heupbooghoogte, om goed bij de vloer te kunnen komen met de voeten. Hier wordt bij de samenstelling van het hoog laag bed speciaal rekening mee gehouden.

4. Elektra voorzieningen bij een hoog laag bed

Een modern seniorenbed is voorzien van handige elektra voorzieningen, om het leven gemakkelijker te maken. Zo is het bed elektrisch verstelbaar. Ook kun je denken aan stroompunten bij het bed, evenals ingebouwde verlichting. Op die manier is het bed voorzien van verschillende luxe afwerkingen en handigheden.

5. Het bed handiger opmaken

Ten slotte is het ook eenvoudiger om een hoog laag bed op te maken. Je kunt er namelijk beter bij: er hoeft minder te worden gebukt dan bij een normaal bed. Zo maak je deze huishoudelijke taak een stuk eenvoudiger voor jezelf. Schoonmaken bij het bed gaat tevens gemakkelijker, aangezien je overal beter en sneller bij kunt komen. Dat maakt een hoog laag bed zo’n ideale toevoeging aan de slaapkamer!

Meer berichten