Logo kliknieuws.nl/oss
Het Osse centrum.
Het Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel )

Gemeente ziet pilot centrum niet zitten: ‘Coronamaatregelen laten plaatselijke versoepeling niet toe’

  •   keer gelezen

OSS | Centrummanagement Oss heeft een coronaproof-plan bij de gemeente Oss ingediend om winkels en horeca verantwoord te openen. De gemeente Oss snapt de wensen van ondernemers, maar ziet geen mogelijkheden om hieraan mee te werken.

“De landelijke coronamaatregelen laten zo’n plaatselijke versoepeling niet toe”, aldus de gemeente Oss. “Eerder is in een andere gemeente een soortgelijk plan gepresenteerd. Dit is toen door het landelijk Veiligheidsberaad van burgemeesters afgekeurd. Ook in de corona-persconferentie van dinsdag 23 februari heeft premier Rutte nog eens benadrukt dat het volledig openen van winkels en horeca nog niet aan de orde is. De besmettingscijfers zijn daarvoor nog te hoog. Hoe moeilijk ook, het is in het belang van ieders gezondheid om de coronamaatregelen te blijven volgen.”

Reactie Centrummanagement Oss
“Wij vinden dit erg jammer omdat we nog steeds overtuigd zijn van het kunnen organiseren van een verantwoorde pilot in het Osse centrum. In de reactie van de gemeente Oss wordt ook verwezen naar een soortgelijk plan eerder in een andere gemeente. Dat betrof echter een plan van enkele weken geleden in Utrecht en uitsluitend voor horeca. Het CMO legt zich neer bij deze teleurstellende beslissing en hoopt op een spoedige verruiming voor zowel winkels en horeca door het kabinet”, aldus centrummanager Jack van Lieshout en Jan van Loon, voorzitter van Centrummanagement Oss.

Meer berichten