Logo kliknieuws.nl/oss
https://alpineworld.nl/
https://alpineworld.nl/ (Foto: )

Leerlingen Hooghuislocatie ZuidWest eerste weken voor actief programma naar skibaan

  •   keer gelezen

OSS | Leerlingen van Hooghuislocatie ZuidWest zullen vanaf maandag 1 maart weer minimaal twee dagen per week fysiek onderwijs krijgen. Dit kan zijn op school of op een locatie buiten de school. De overige drie dagen zullen leerlingen nog steeds thuis hun online lessen volgen. 

De media staan bol van de grote zorgen over leerachterstanden. De mening van Ilja Arts, directeur van ZuidWest, is dat hiermee het harde werken van iedereen ernstig tekort wordt gedaan. “Wij geloven dat onze leerlingen eerder een leefachterstand hebben dan een leerachterstand. Om die reden kiezen wij ervoor om naast de gewone lessen ook een programma op te zetten waarin leerlingen elkaar ontmoeten, bewegen en persoonlijk ontwikkelen: de X-plore dagen.”
Deze X-plore dagen worden voor de komende maanden ingericht. De eerste weken gaan alle klassen naar Alpine World voor een actief programma, begeleid door de l.o.-docenten. In de weken erna zullen er allerlei variaties zijn binnen deze X-plore dagen, zoals culturele activiteiten en maatschappelijke opdrachten. Het doel van de dag is altijd leerlingen weer te laten samenwerken én een mooi inhoudelijk programma dat bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van iedere leerling.

Meer berichten