Logo kliknieuws.nl/oss
<p>De avondklok in het Osse centrum.</p>

De avondklok in het Osse centrum.

(Foto: Hans van der Poel )

Omzet in de horeca in vierde kwartaal met 44 procent afgenomen

  •   keer gelezen

Het CBS meldt dat de omzet van de horeca in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent is afgenomen ten opzichte van vorig kwartaal. Dat komt met name door de verscherpte coronamaatregelen. In heel 2020 is de omzet van de horeca met 33,9 procent gekrompen vergeleken met 2019.

De omzet in het eerste kwartaal van 2020 nam met bijna 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit kwam omdat de horeca medio maart de deuren moest sluiten. De daling ging verder in het tweede kwartaal, met iets meer dan 50 procent. Het ging in het derde kwartaal veel beter (ruim 100 procent) omdat de maatregelen wat werden versoepeld. Toen in het vierde kwartaal de maatregelen echter weer werden aangescherpt, daalde de omzet met bijna 44 procent.

Cafés
De omzet van cafés daalde in het vierde kwartaal het hardst. Cafés hebben 70,4 procent minder omgezet dan een kwartaal eerder. ‘Restaurants boekten 56,7 procent minder omzet dan in het derde kwartaal en hotels 51,1 procent minder. De omzetdaling ten opzichte van het derde kwartaal was bij de overige horecasectoren minder sterk, maar nog altijd fors’, aldus het CBS. ‘Overige logiesverstrekking zoals vakantiehuisjes en kampeerterreinen verloren in het vierde kwartaal 23 procent aan omzet, fastfoodrestaurants 19,7 procent en kantines en catering 13,8 procent.’

Meer berichten